Waarom nog lang niet elk dak in Oost-Nederland is bezaaid met zonnepanelen

VIDEOIn het regeerakkoord schrijven de coalitiepartijen dat ‘gezien de schaarse ruimte’ in ons land vooral ingezet moet worden op grootschalige installatie van zonnepanelen op daken. Maar vooralsnog worden er in Oost-Nederland vooral enorme zonneparken en windmolens gepland. Het leidt tot veel onbegrip. ,,Door daar grootschalig op in te zetten, kiezen we nu juíst de moeilijkste weg.”

21 reacties

 • gerrit van den Brink

  5 dagen geleden
  Ik lees hieronder een hoop onzin dat zonnepanelen niet rendabel zouden zijn. De investering in panelen verdiend zich met de huidige prijzen en regels in een jaar of 6 terug. Daarna heb je dus ieder jaar nog een rendement van zo'n 15% op je investering. Dat haal je nagenoeg nergens. Zelfs de afbouw van de saldering gaat relatief langzaam en geeft nog voldoende ruimte op winst. Zelf al 7 jaar panelen, nooit spijt van gehad.
 • wj van den van den Belt

  5 dagen geleden
  Dat beetje stroom kan veel goedkoper Tis allemaal heffing belasting enz enz
 • Jan Van der Van der Horst

  6 dagen geleden
  ik lees in het artikel niets over het afbouwen van de mogelijkheid tot salderen . Als dat na zoals nu is gepland in 2023 gaat gebeuren dan zijn de zonnepanelen een stuk minder interessant . of zelfs helemaal niet rendabel meer . slechte info van de schrijver van dit verhaal
 • evert koekkoek

  6 dagen geleden
  @ Van Zutphen, eerst overdag betalen lijkt erop dat we terug gaan naar de steentijd, naar muntmeters waar je eerst een muntje in gooit en voor een bepaalde tijd elektrische energie of kilowatt-jes koopt.
 • JS Katwijk

  6 dagen geleden
  Voor eenieder die niet even een paar duizend euro heeft liggen, of waar het dak niet lekker in de zon staat zoals bij mij, ga naar een van de 100% duurzame stroomleveranciers. Bleek zelfs incl. de welkoms bonus goedkoper dan de oude grijze leverancier. Dan komt je stroom uit de mooie windmolens of zonneparken.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer