Wijkagent Maarten van Esch.
Volledig scherm
PREMIUM
Wijkagent Maarten van Esch. © Frans Paalman

Zwolse wijkagent gaat viral na delen van gesprek met oplichter, maar is de dader gepakt?

De Zwolse wijkagent Maarten van Esch kreeg maandag de lachers op zijn hand. Via Twitter deelde hij een WhatsApp-gesprek waarin een oplichter een poging tot phishing deed. ‘Ik doe veel met phishing enzo. Pak even m’n politiepas, moment’, aldus de wijkagent. Hij, of zij, blokkeerde de agent direct. Maar hoe liep het af? Is de oplichter gepakt? Van Esch zelf reageert. 

2 reacties

 • E Prosee

  2 maanden geleden
  Via Whatapp heb ik ook met een oplichter van doen gehad die zich voordeed als mijn zus (ze woont in een ver buitenland). Ze was in geldnood. Ik heb regelmatig contact met mijn zus maar niet via Whatsapp, dus verdacht. Het was een nogal dwingend persoon dus ik kan me heel goed voorstellen dat iemand er wel intuint. Ik heb de persoon verwezen naar onze ouders voor geld (al lang overleden). Dat ging ze doen en heb diegene succes gewenst. Melding gedaan maar nooit meer iets gehoord.
 • R. Gerritsen

  2 maanden geleden
  Deze vorm van criminaliteit heeft blijkbaar óók géén prioriteit.
 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.