Een groep jongeren viel de woning op Urk binnen en deelde rake klappen uit.
Volledig scherm
Een groep jongeren viel de woning op Urk binnen en deelde rake klappen uit. © Videostill

14-jarige jongen opgepakt voor mishandeling na bestormen woning Urk

videoEr is een tweede verdachte opgepakt voor de mishandeling maandagavond in een woning op Urk. Het gaat om een 14-jarige jongen uit Urk. Dat laat de politie vandaag weten.

De jongen werd dinsdagavond opgepakt op verdenking van mishandeling. Hij zou een van de personen zijn geweest die maandagavond de woning van Soufyan Boukhizzou binnendrongen en hier slaags raakten met hem en zijn familie. Dinsdagmiddag werd hier ook al een 18-jarige man uit Urk voor aangehouden, hij had zichzelf gemeld bij de politie.

Of de 14-jarige jongen is opgespoord of zich ook zelf heeft gemeld kon een woordvoerder van de politie vanochtend nog niet zeggen.

Vijf aanhoudingen

In totaal zijn de afgelopen dagen vijf aanhoudingen verricht rondom het incident op Urk. Naast de twee bovengenoemde verdachten, werd nog een 21-jarige Urker opgepakt die in een filmpje dreigementen uitte terwijl hij een (nep)wapen vasthield. Ook werden dinsdagavond twee personen opgepakt tijdens controles op de toegangswegen van Urk: één persoon kon zich niet legitimeren, de ander had een honkbalknuppel bij zich.

Lees hier wat we tot nu toe weten over de rellen op Urk.

}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)

Flevoland