Volledig scherm
PREMIUM
Bloemen en broodjes voor de familie Boukhizzou. Elders in huis staan meer boeketten. © Herre Stegenga

Bloemen voor moeder van belaagde Soufyan: ‘Urkers zijn goede mensen’

videoDe woonkamer en keuken staan vol met bloemen. Een bezorger komt een grote doos met luxe broodjes brengen. ‘Veel liefs van Julia’, staat op het begeleidende briefje. Urk heeft de armen liefdevol om de familie Boukhizzou geslagen, die maandag werd belaagd door boze jongeren. 

Aan aandacht geen gebrek na de rellen van maandagavond. ,,Gisteren de hele dag bezoek’’, zegt Saïd Boukhizzou. En wat vindt hij van de inzameling voor zijn gezin? Hij kijkt verbaasd, welke inzameling? Hij hoort het aan en laat zich dan verbaasd in de bank zakken. ,,Urkers zijn top’’, verzucht hij. ,,De meesten dan’’. 

  1. Balk Shipyard genomineerd voor World Superyacht Awards 2019.

    Balk Shipyard genomi­neerd voor World Superyacht Awards 2019.

    De grote opknapbeurt die Balk Shipyard vorig jaar in de Urker haven uitvoerde aan het superjacht Dancing Hare, waarbij onder andere het complete interieur is verfrist, alle technische installaties en de complete machinekamer zijn vernieuwd, een van de vier dekken is verlengd met tenminste vier meter en waar glazen panelen zijn geplaatst om te allen tijden op het zonnedek te kunnen zitten, heeft geresulteerd in een nominatie voor de prestigieuze World Superyacht Awards.

Flevoland