Politie: ‘Naar Urk op eigen risico’

videoEr is veel politie op de been op en rondom Urk. Alle automobilisten vanaf de A6 worden van de weg gehaald, iedereen moet zich legitimeren en de politie geeft ook nog mee dat je ‘op eigen risico naar Urk gaat'. 

Niet alleen langs de snelweg, ook op Urk zelf is het onrustig. Bij Snack-Plaza Willem de Boer staat een grote groep jongeren vuurwerk af te steken, met veel toeschouwers die op gepaste afstand blijven staan. Bij het huis van Soufyan aan de Noorderpalen is het rustig, hoewel er veel politie rondloopt. Door heel Urk rijden veel auto's heen en weer en op verschillende locaties staan groepen jongeren op elkaar te wachten. De politie doet nog geen uitspraken over wat er precies aan de hand is. 

Volledig scherm
© GinoPress B.V.
Quote

Dit is niet normaal!

Wijkagent jeugd, Diana

Nepwapen

Eerder vanavond werd een 21-jarige man uit Urk aangehouden nadat een dreigvideo van hem rondging op social media. Hier dreigde hij met een nepwapen. De politie heeft het nepwapen in beslag genomen en de man is naar het politiebureau gebracht. 

Volledig scherm
Op de plek waar gisteren de ongeregeldheden waren is vanavond een vuur ontstoken. © Herre Stegenga

Wijkagent

Wijkagent Diana roept op Twitter alle ouders op om te zorgen dat hun kinderen thuiskomen. ‘Weet u waar uw kind nu is? Niet thuis? Zorg dat ze thuiskomen!’, twittert ze. ‘Dit is niet normaal!’

Flevoland