De nieuwe, nog ongebruikte terminal van Lelystad Airport.
Volledig scherm
PREMIUM
De nieuwe, nog ongebruikte terminal van Lelystad Airport. © Foto Freddy Schinkel

Bedrijven haken af nu Lelystad Airport steeds maar niet van de grond komt: ‘Spelregels veranderen steeds’

Meerdere bedrijven in Lelystad zijn gestopt of hebben hun biezen gepakt omdat de opening van Lelystad Airport te lang op zich laat wachten. Dat zegt Dirk-Jan Verschoor, voorzitter van Bedrijfskring Lelystad (BKL). Deze ondernemersorganisatie pleit bij de informateur voor een spoedige opening van het vakantievliegveld. ,,Het is heel belangrijk voor de plaatselijke economie.’’

5 reacties

 • Johan Peter Pak

  4 maanden geleden
  Interessant stuk. Met de kanttekening dat Dirk Jan Verschoor in werkelijkheid Dirk Jan Verdoorn heet...
 • de Haan

  4 maanden geleden
  Totaal niet opengaan. Nooit opengaan. Ik ben geen "omwonende" en het algemeen belang is dat er minder wordt gevlogen i.p.v. meer. Gebruik het als internationaal treinstation, prima maar nooit als vliegveld. Krimp luchtvaart is noodzaak voor mens, dier en klimaat. Korte termijn 'economie' is ondergeschikt aan lange termijn leefbaarheid en daarmee economie. En voorstanders... wonen die vlak langs de laagvliegroutes of accepteren ze een windmolenpark in hun omgeving?
 • Rein Hazelaar

  4 maanden geleden
  Wat zal de keuze zijn of de klimaatdoelstellingen proberen te halen of zijn vakantievluchten belangrijker
 • C de Boer

  4 maanden geleden
  Ik geloof wel dat een enkele ondernemer zijn plannen heeft moeten wijzigen. Maar dat dit op grote schaal heeft plaatsgevonden lijkt mij sterk. Ik daag de heer Verschoor daarom uit met namen en rugnummers te komen.
 • J van der Meer

  4 maanden geleden
  Het zou fijn zijn wanneer het vliegveld dit jaar open zou gaan, tegenstand van een minderheid zal altijd blijven, maar we zullen ook een keer aan het algemene belang moeten denken. Het vliegveld is klaar, er zijn honderden miljoenen geïnvesteerd. Tegenstanders zul je altijd blijven houden, het geeft wel te denken dat dit altijd hetzelfde groepje mensen is, die liever de overlast bij een heel groot deel van de Nederlandse bevolking neerlegde, dan dat hun eigen rust verstoord wordt.

Flevoland