De nieuwe, nog ongebruikte aankomsthal van Lelystad Airport.
Volledig scherm
PREMIUM
De nieuwe, nog ongebruikte aankomsthal van Lelystad Airport. © Foto Freddy Schinkel

ChristenUnie: ‘Minister wil Lelystad Airport koste wat kost doordrukken’

Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) wil ‘koste wat kost’ Lelystad Airport openen en gebruikt daarvoor een ‘omstreden procedure’. Dat concludeert de ChristenUnie na het bestuderen van een stapel documenten die openbaar is geworden na een wob-verzoek (Wet Openbaarheid Bestuur) van EenVandaag. ,,Het huiswerk én de bestuurscultuur moeten echt beter’’, zegt Kamerlid Pieter Grinwis. 

15 reacties

 • R.J.A.M. van Essen

  2 maanden geleden
  Alle vergunningen zijn in het verleden aangevochten door een paar schreeuwers ver weg van Lelystad maar dichtbij Teuge, met lawaaiige para vliegtuigen, en vliegbasis Deelen dat weer operatief is voor de grote helikopters. Alle bezwaren zijn door de vele rechters steeds van tafel geveegd. Het gaat om verplaatsen van vliegtuigen, die veel stiller zijn, bijna niet hoeven te taxiën en daardoor veel minder uitstoten dan op Schiphol. En werkgelegenheid wil Lelystad best wel.
 • Anoniem

  2 maanden geleden
  Vliegveld Lelystad mag nooit open gaan. We hebben al herriebakken genoeg over onze hoofden en die vliegen nog een stuk hoger, wat genoeg kabaal uit komt! Maak er een prachtig centraal gelegen evenemententerrein van, kampeerruimte ruim voldoende, parkeerplaatsen ruim voldoende, goede OV- verbinding uitstekend te realiseren, ruimte voor tenten, horeca, veel mensen die de ruimte hebben, etc. De KLEINE luchtvaart die er al zit, kan buiten de evenementen gewoon door blijven gaan.
 • E Goedhart

  2 maanden geleden
  Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald. Zet er maar windmolens neer.
 • R. Gerritsen

  2 maanden geleden
  De landingsbaan ligt er de gebouwen staan er en de parkeerplaatsen zijn er. Laat Lelystad maar open gaan.
 • M.G. Blom

  2 maanden geleden
  Niet in gebruik nemen, dát is pas geld weggooien. En 'iedereen' moest toch zonodig vliegvakanties vieren en nu heeft de minister het gedaan? Kom op zeg, het hele land is er via de democratie 'schuldig' aan.
 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.

Flevoland