Volledig scherm
PREMIUM
Corendon topman Steven van der Heijden © Emiel Muijderman

Corendon-baas: ‘Lelystad: een soapverhaal vol met lelijke hoofdstukken’

Vakantievluchten vanaf Lelystad Airport? Vergeet het voorlopig maar. Steven van der Heijden, baas van Corendon, acht de kans minimaal dat Lelystad volgend jaar opengaat. En een aanwinst vindt de nestor van de reisbranche het nieuwe vakantievliegveld ook al niet: ,,Lelystad Airport biedt weinig voordelen en vooral een heleboel nadelen.”

Met stevige passen loopt Steven van der Heijden (58) door de gangen van het hoofdkantoor van Corendon in Lijnden, onder de rook van Schiphol. Hij groet zijn medewerkers, verkiest de trap boven de lift en oogt ontspannen. Geen duur pak en strakke stropdas vandaag, maar een donkere spijkerbroek en lichtblauw overhemd. Sinds 2014 is hij topman van Corendon, de reisorganisatie die groot werd met vliegvakanties naar Turkije, maar inmiddels naar talloze bestemmingen rond de Middellandse Zee vliegt. Het is waarschijnlijk zijn laatste klus na een lange carrière, die hem langs alle grote reisorganisaties van het land voerde en hem tot de machtigste man van de reiswereld maakte.

  1. Inspectie verliest slag van curatoren IJsselmeerziekenhuizen

    Inspectie verliest slag van curatoren IJsselmeer­zie­ken­hui­zen

    De curatoren van de failliete IJsselmeerziekenhuizen hoeven een aantal bankafschriften en documenten voorlopig niet af te staan aan de Inspectie voor Gezondheidszorg. De Raad van State blokkeerde donderdag tijdens een rechtszaak over de nasleep van de IJsselmeerziekenhuizen een dwangsom die de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGJ) aan de curatoren van het failliete ziekenhuis hadden opgelegd om die informatie alsnog binnen te krijgen.

Flevoland