‘De boe-roepers staan straks vooraan om in te checken bij Lelystad Airport’

VideoZe zijn de negativiteit over ‘hun’ vliegveld spuugzat. En dus komen ze in actie, de notabelen en ondernemers van Lelystad. Om een tegengeluid te laten horen. Want het vakantievliegveld moet er komen, en snel ook. ,,Ik snap de grote angst in het oosten voor dit vliegveld oprecht niet.”

Iedere keer als politici in Den Haag voor een draaiende camera praten over ‘de omwonenden’ die massaal tegen Lelystad Airport zijn, fronst Bart Jan Binnerts zijn voorhoofd. ,,De omwonenden, dat zijn wij! De mensen in Lelystad en omgeving. En die zijn in meerderheid juist blij met de komst van een vakantieluchthaven naast de deur”, zegt Binnerts, die een notariskantoor runt in Lelystad. ,,Al die actiegroepen op de Veluwe en in Overijssel zijn niet de omwonenden van dit vliegveld.”

  1. Lelystad betaalt ineens niet meer het meest aan wachtgeld voor oud-wethouders

    Lelystad betaalt ineens niet meer het meest aan wachtgeld voor oud-wethouders

    Lelystad is alweer koploper af als het gaat om wachtgeldbetalingen aan oud-wethouders. Maandagochtend beweerde EenVandaag nog van wel, maar de hoofdstad van provincie Flevoland overlegde andere cijfers over de periode 2014 tot en met 2018. Volgens de nieuwe cijfers ontvingen zes oud-wethouders de laatste vijf jaar geen 1,8 miljoen euro (zoals EenVandaag beweerde), maar ‘slechts’ één miljoen. Het bericht is inmiddels rechtgezet.

Flevoland