Volledig scherm
GroenLinks komt in actie tegen de laagvliegroutes naar Lelystad Airport (foto). Archief Foto Freddy Schinkel, IJsselmuiden © 230518 © Foto Freddy Schinkel

GroenLinks voert actie op NS-stations in regio Zwolle tegen toename luchtvaart

Leden van GroenLinks-afdelingen in de wijde regio rond Zwolle voeren vrijdag actie tegen toenemende overlast van luchtvaartverkeer. Dat doen zij op de treinstations van Zwolle, Raalte, Dronten en Kampen. 

De lokale afdelingen roepen de treinreizigers op om mee te gaan naar de Landelijke Protestdag op 23 juni in Zwolle.

Die landelijke protestdag is georganiseerd door het Landelijk BewonersBeraad Luchtvaart (LBBL), Greenpeace en andere milieuorganisaties. Doel is een duidelijk signaal te geven tegen groei van de luchtvaart. Suzanne Kröger, Tweede Kamerlid van GroenLinks, is een van de sprekers. 

Goedkoop

De afdelingen van GroenLinks maken zich zorgen. Vliegvelden groeien volgens hen snel doordat vliegen goedkoop is geworden. Zorgen zijn er over toename van lawaai, vervuilde lucht en CO2-uitstoot. 

In Overijssel en Flevoland maakt GroenLinks zich specifiek zorgen over de laagvliegroutes van en naar Lelystad Airport. De partij vindt dat er belasting moet worden geheven op vliegtickets en kerosine. Bovendien moet meer worden geïnvesteerd in internationaal treinverkeer.

In samenwerking met indebuurt Zwolle