Volledig scherm
PREMIUM
Lelystad Airport is qua infrastructuur klaar voor opening, politiek gezien is echter nog een lange weg te gaan. © Robin Utrecht

Hoe nu verder met 'flaterfestijn’ Lelystad Airport?

AnalyseDoor de zoveelste tegenslag hangt de opening van Lelystad Airport in 2020 aan een zijden draadje en minister Van Nieuwenhuizen begint onder druk van de Tweede Kamer aan een vrijwel kansloze missie in Brussel. Drie vragen over hoe het verder moet met ‘flaterfestijn’ Lelystad Airport.

1. Wordt de opening van Lelystad Airport in april 2020 nog gehaald?

Die kans is in een paar dagen tijd flink geslonken. Sterker nog: de kans dat de opening van het vakantievliegveld voor de derde keer wordt uitgesteld is levensgroot. Minister Cora van Nieuwenhuizen (VVD) zei dinsdagavond voor het debat niet voor niets: ,,Opening in 2020 is nog steeds het streven, maar het wordt wel steeds ingewikkelder.”

  1. Lelystad betaalt ineens niet meer het meest aan wachtgeld voor oud-wethouders

    Lelystad betaalt ineens niet meer het meest aan wachtgeld voor oud-wethouders

    Lelystad is alweer koploper af als het gaat om wachtgeldbetalingen aan oud-wethouders. Maandagochtend beweerde EenVandaag nog van wel, maar de hoofdstad van provincie Flevoland overlegde andere cijfers over de periode 2014 tot en met 2018. Volgens de nieuwe cijfers ontvingen zes oud-wethouders de laatste vijf jaar geen 1,8 miljoen euro (zoals EenVandaag beweerde), maar ‘slechts’ één miljoen. Het bericht is inmiddels rechtgezet.

Flevoland