Volledig scherm
Lelystad Airport © Foto Freddy Schinkel

Kamervragen na zorgen over vogels Lelystad Airport

De tweede kamerfractie van de Partij voor de Dieren (PvdD) maakt zich grote zorgen over de vogelpopulatie rondom Lelystad Airport. Aanleiding is onder meer een opiniestuk afgelopen zaterdag in de Stentor. Daarin stelt Vogelbescherming Nederland dat de opening van de luchthaven een risico is voor vogels én vliegveiligheid.

Voor kamerleden Lammert van Raan en Frank Peter Wassenberg (beiden PvdD) reden Kamervragen te stellen aan de ministers van Infrastructuur en Waterstaat en van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Ze willen van de ministers weten of ze op korte termijn de Vogelbescherming en andere natuur- en milieuorganisaties uit willen nodigen om ze bij praten over de gevolgen van Lelystad Airport voor vogels. Daarnaast willen ze weten of ze het inzicht van Vogelbescherming Nederland delen dat er nog steeds geen goed beeld bestaat van de vliegbewegingen van vogels rondom het vliegveld. 

  1. Zweefvliegclub Flevo na vijf jaar praten terug bij af

    Zweefvlieg­club Flevo na vijf jaar praten terug bij af

    Zweefvliegclub Flevo in Biddinghuizen ziet steeds meer deuren voor zich dichtslaan. Aan de plannenmakerij voor verhuizing naar de omgeving van Nunspeet moest plotseling een einde komen door een gewijzigd standpunt van de gemeente en daaroverheen een onverwacht bezwaar van de luchtmacht. Bovendien werd een bezwaar tegen de plaatsing van windmolens pal langs het eigen vliegveld verworpen. Een reëel alternatief voor de Flevolandse zweefvliegers lijkt er niet te zijn. „Na vijf jaar praten zijn we nog geen steek verder”, zegt voorzitter Joop Ramaekers.

Flevoland