Volledig scherm
De route van de belevingsvlucht kan door onweer vanmiddag eventueel iets afwijken. © Paolo Laconi

Kans op andere route belevingsvlucht door onweer

De belevingsvlucht gaat vanmiddag definitief door. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat sluit niet uit dat er door onweer kleine wijzigingen in de route komen. 

Vandaag vliegt het Transavia-toestel van de belevingsvlucht de vliegroutes van Lelystad Airport, zodat bewoners van de gebieden onder de vliegroutes het geluid van een vliegtuig in hun eigen omgeving kunnen ervaren.

Klap onweer

Uit de briefing van het KNMI blijkt dat in de loop van de dag plaatselijk enkele buien zich kunnen ontwikkelen, zo meldt het ministerie. Daar kan een klap onweer bij zitten. Desondanks lijkt het erop dat het grootste gedeelte van de vlucht daar geen last van zal hebben. Bij onweer kan het voorkomen dat het vliegtuig enigszins van de route moet afwijken. Daar waar dat aan de orde is en wat dat betekent voor beleving en meting, zal dit in het evaluatierapport worden weergegeven.

De belevingsvlucht start om 15.20 uur vanaf Schiphol en komt naar verwachting om 15.32 uur aan in Tiel. De vlucht neemt naar verwachting 4,5 uur in beslag. Volg voor de actuele ontwikkelingen de website van de Stentor.