Volledig scherm
PREMIUM
Archieffoto © ROBIN UTRECHT

Ministerie verwijst klagers nieuwe laagvliegroute bij Hattemerbroek door naar gemeenten

Het social mediateam van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) heeft zijn handen vol aan klagers op Twitter. Die reageren op de aangekondigde nieuwe laagvliegroute van Lelystad Airport boven knooppunt Hattemerbroek. In een poging al die tweets te beantwoorden volgt er naar elke klager hetzelfde antwoord: 'Meldt u bij uw gemeente'.

De gemeenten Elburg, Hattem, Heerde en Oldebroek zouden deels verlost worden van een laagvliegroute boven hun hoofd met de nieuwe vertrekroute voor Lelystad Airport boven Hattemerbroek. Dat heeft het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) en Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) gisteren aan de gemeenteraden van de betreffende gemeenten laten weten.

  1. Zweefvliegclub Flevo na vijf jaar praten terug bij af

    Zweefvlieg­club Flevo na vijf jaar praten terug bij af

    Zweefvliegclub Flevo in Biddinghuizen ziet steeds meer deuren voor zich dichtslaan. Aan de plannenmakerij voor verhuizing naar de omgeving van Nunspeet moest plotseling een einde komen door een gewijzigd standpunt van de gemeente en daaroverheen een onverwacht bezwaar van de luchtmacht. Bovendien werd een bezwaar tegen de plaatsing van windmolens pal langs het eigen vliegveld verworpen. Een reëel alternatief voor de Flevolandse zweefvliegers lijkt er niet te zijn. „Na vijf jaar praten zijn we nog geen steek verder”, zegt voorzitter Joop Ramaekers.

Flevoland