Volledig scherm
Open dag in de nieuwe terminal van Lelystad Airport. © Foto Freddy Schinkel

Oproep van werkgevers aan kabinet: ‘Lelystad Airport moet open’

Werkgevers in Flevoland, Noord-Holland en op de Veluwe roepen het kabinet in een open brief op om Lelystad Airport te openen. ‘Afgelopen jaren zijn telkens nieuwe voorwaarden gesteld en aan al die voorwaarden is voldaan’.

De werkgevers wijzen erop dat ‘alle benodigde investeringen zijn gedaan’ en dat de luchthaven er ‘helemaal klaar voor is’. ‘Het bedrijfsleven in Flevoland en omgeving rekent er net als Schiphol nu al jaren op dat Lelystad Airport open gaat voor vakantievluchten’. 

Stikstof

De werkgevers gaan ook in op het recente advies van de commissie Remkes. Ze begrijpen dat de luchtvaart een bijdrage moet leveren aan de oplossing van het stikstofprobleem. Kwestie van het compenseren van de (extra) uitstoot, schrijven ze. De brief, ook ondertekend door Hans de Boer van VNO-NCW, staat tevens als paginagrote advertentie in NRC.   

  1. Minister bestrijdt ‘gesjoemel’ met stikstofberekeningen Lelystad Airport, maar opening dit jaar ‘wordt moeilijk’
    PREMIUM
    UPDATE

    Minister bestrijdt ‘gesjoemel’ met stikstofbe­re­ke­nin­gen Lelystad Airport, maar opening dit jaar ‘wordt moeilijk’

    Er zijn geen nieuwe stikstofberekeningen achtergehouden waarin Lelystad Airport meer milieuschade veroorzaakt dan wordt verondersteld. Dat zegt minister Cora van Nieuwenhuizen, die na publicaties door de Stentor en de NOS naar de Kamer was geroepen. Na het debat gaf ze aan dat opening van het vakantievliegveld later dit jaar ‘moeilijk wordt'.

Flevoland