Volledig scherm
De Boeing is op zijn eindbestemming gearriveerd. © Flightradar24

Teruglezen: de belevingsvlucht is voorbij, de discussie nog lang niet

Na een tocht van maar liefst 4,5 uur, over de laagvliegroutes die kris-kras boven Oost- en Noord-Nederland lopen, is de Boeing 737 van Transavia rond 22.15 uur geland op thuisbasis Schiphol. Daarmee is een einde gekomen aan de belevingsvlucht, maar naar verwachting nog lang niet aan de discussie over Lelystad Airport. Wat voor de één herrie is, is voor de ander een acceptabel bijgeluid. Ons liveblog wordt nu gesloten.

Om 17.40 woensdagmiddag bereikte de Boeing Oost-Nederland. Het Transavia-toestel vertrok even voor half zes met twee uur vertraging van Schiphol. De komende uren vliegt het de omstreden laagvliegroutes van Lelystad Airport. Oorverdovend of fluisterstil? Dat was de vraag die honderden mensen zich stelden. In ons liveblog volgende deze krant de belevingsvlucht van minuut tot minuut.

Op de grond stonden vele tientallen mensen klaar om opnames te maken toen de Boeing over hun woonplaats vloog. Dat gebeurde met professionele apparatuur, maar ook met mobieltjes. Deed jij dat ook? Stuur hier je video in! 

Flevoland