Volledig scherm
De ingepakte verkeerstoren van Lelystad Airport. © Foto Freddy Schinkel

Vliegschool op Lelystad Airport stopt ermee

Vliegschool Singles and Twins op Lelystad Airport stopt ermee. Het bedrijf is tot 30 juni actief, meldt het op zijn website.

Waarom de vliegschool stopt, is onduidelijk. Singles and Twins wil geen toelichting geven. Feit is dat de kleine luchtvaart, waar deze vliegschool toe behoort, in het gedrang komt als Lelystad Airport in 2020 een vakantievliegveld wordt. 

,,De grote airlines komen ons vliegveld overnemen”, zei Luuk van Hooijdonk van vliegschool Wings Of Holland eerder tegen deze krant. 

  1. Gedeputeerde Hofstra: ‘Strengere stikstofregels Flevoland niet bedoeld om Lelystad Airport vlot te trekken’

    Gedeputeer­de Hofstra: ‘Strengere stikstofre­gels Flevoland niet bedoeld om Lelystad Airport vlot te trekken’

    Het handhaven van de strengere stikstofregels in Flevoland is in het belang van de hele provincie. Dat stelt gedeputeerde Harold Hofstra, die in tegenstelling tot zijn collega’s in onder meer Overijssel en Gelderland de net afgesproken strengere maatregelen niet introk. ,,Dan zouden we alles op slot zetten, we wilden met deze maatregelen juist de vergunningverlening weer vlot trekken, Flevoland-breed. Zonder die beleidsregels staat alles stil, dat vonden wij onverantwoord en wij hebben een algemeen belang om dat weer op gang te trekken.’’

Flevoland