Volledig scherm
© ROBIN UTRECHT

‘Wat tegenstanders Lelystad Airport doen, kunnen wij ook’

Stichting Lelystad Airport moet door! roept voorstanders van de uitbreiding van het vliegveld op om een positieve zienswijze in te dienen.  

Burgers, bedrijven en organisaties kunnen tot en met 21 februari hun mening geven over het Luchthavenbesluit voor Lelystad Airport. Dit is de wet die de opening van de vakantieluchthaven mogelijk maakt. Stichting Red de Veluwe heeft een speciale website gebouwd om zoveel mogelijk mensen over te halen om het ministerie te bestoken met bezwaren tegen het vliegveld. 

Twee stappen

,,Wat de tegenstanders doen, kunnen wij natuurlijk ook’’, zegt voorzitter Cees Okkerse van Lelystad Airport moet door! Via de website van deze stichting kunnen voorstanders in twee stappen een positieve zienswijze indienen. Er zijn 5 voorbeeldbrieven opgesteld die pleiten voor de opening van het vliegveld in 2020. ,,We proberen het zo eenvoudig mogelijk te maken’’, zegt Okkerse. Minister Cora van Nieuwenhuizen zal uiterlijk begin mei antwoord geven op alle indieners.

  1. Zweefvliegclub Flevo na vijf jaar praten terug bij af

    Zweefvlieg­club Flevo na vijf jaar praten terug bij af

    Zweefvliegclub Flevo in Biddinghuizen ziet steeds meer deuren voor zich dichtslaan. Aan de plannenmakerij voor verhuizing naar de omgeving van Nunspeet moest plotseling een einde komen door een gewijzigd standpunt van de gemeente en daaroverheen een onverwacht bezwaar van de luchtmacht. Bovendien werd een bezwaar tegen de plaatsing van windmolens pal langs het eigen vliegveld verworpen. Een reëel alternatief voor de Flevolandse zweefvliegers lijkt er niet te zijn. „Na vijf jaar praten zijn we nog geen steek verder”, zegt voorzitter Joop Ramaekers.

Flevoland