Volledig scherm
Belangstellenden kijken in Nijbroek naar de belevingsvlucht. © ANP

Wisselende reacties op belevingsvlucht: ,,Dit wil ik niet dertig keer per dag"

De eerste reacties op de belevingsvlucht van Lelystad Airport boven deze regio zijn wisselend. Er zijn mensen die het allemaal wel vinden meevallen, anderen schrikken juist van de geluidsoverlast. Vooral het besef dat het niet bij één vlucht blijft, maar om meerdere per uur gaat speelt daarbij een grote rol. ,,Hij steeg nu soort van op bij Dronten en dat geluid hoef ik niet dertig keer per dag."

Marjolein Vos uit Zeewolde haalt opgelucht adem. Volgens haar viel het allemaal wel mee, terwijl het toestel bij haar op iets meer dan 600 meter hoogte over kwam. ,,Nou als dit voor Zeewolde alles is… Niet dat het mij überhaupt uitmaakt, want met 12 jaar lang wonen in Amstelveen Westwijk kan ik wel wat hebben. Maar toch wel benieuwd waar iedereen zo mee bezig is hier...", schrijft ze op Twitter.

Ook Jaap Selles uit IJsselmuiden reageert opgetogen: ,,Belevingsvlucht net langs IJsselmuiden. Niet meer geluid dan we al hebben van aanvliegroute Schiphol. Die grote jongens maken meer geluid."

Hugo Geurtse uit Lemelerveld is juist kritisch. Hij noemt de belevingsvlucht 'niet leuk'. ,,Vliegtuig komt echt laag over met de nodige herrie. Ik wil dit niet."

Mirjam Daleman uit Zwolle zag en hoorde het vliegtuig maar concludeert: ,,Als dit het is, vind ik het prima te doen." Daar denkt Henk Peter Kok uit Twello toch echt anders over: ,,Eén keer overkomen met een vliegtuig is heel wat anders dan als er met grote regelmaat een vliegtuig overkomt met dit geluid."

Flevoland