Idris (inzet) werd in zijn zilverkleurige Audio onder vuur genomen in de Zwolse wijk Stadshagen.
Volledig scherm
PREMIUM
Idris (inzet) werd in zijn zilverkleurige Audio onder vuur genomen in de Zwolse wijk Stadshagen. © Stefan Verkerk

Doelwit mislukte liquidatie Zwolle doet zijn verhaal: ‘Snotneusjes met wapens maken mij niet bang’

videoHij duikt uit alle macht weg voor de plotselinge kogelregen. Idris (25) zoekt eerst bescherming achter de deur van zijn eigen auto en daarna achter een ander geparkeerd voertuig. Het wapen van de schutter weigert. De Zwollenaar bedenkt zich geen moment en rent de Van Disselstraat in, naar zijn woning. De schutter schiet opnieuw. Idris klimt via een schutting zichzelf in veiligheid. Op straat liggen 33 kogelhulzen. De 25-jarige Zwollenaar overleeft ternauwernood een aanslag op zijn leven.

Een nog onbekende schutter vuurde afgelopen zondag tientallen kogels af op Idris in ‘zijn’ wijk Stadshagen. Het doelwit van de mislukte liquidatiepoging deinst desondanks niet terug voor de daders. Hij doet tegenover De Stentor zijn verhaal: ,,Ik vind ze snotneusjes. Mij maken ze niet bang met een automatisch wapen.”

  1. De strijd tussen Zwolle en Deventer? Die was er ook al in de Gouden Eeuw! Mét anonieme trollen en nepnieuws
    PREMIUM

    De strijd tussen Zwolle en Deventer? Die was er ook al in de Gouden Eeuw! Mét anonieme trollen en nepnieuws

    Fake news rond de IJssel? Zwolle en Deventer waren hun tijd ver vooruit. Gemeenteraadsleden en edelmannen werden in de zeventiende eeuw uitgemaakt voor van alles en nog wat in een hevige strijd tussen de beide vroegere partnersteden. Jan Haverkate (73) promoveerde op zijn onderzoek naar de lasterende pamfletten. Over kuttentasters, tiranniek gouvernement en het gebrek aan onafhankelijke media.

In samenwerking met indebuurt Zwolle