Volledig scherm
PREMIUM
Idris (inzet) werd in zijn zilverkleurige Audio onder vuur genomen in de Zwolse wijk Stadshagen. © Stefan Verkerk

Doelwit mislukte liquidatie Zwolle doet zijn verhaal: ‘Snotneusjes met wapens maken mij niet bang’

videoHij duikt uit alle macht weg voor de plotselinge kogelregen. Idris (25) zoekt eerst bescherming achter de deur van zijn eigen auto en daarna achter een ander geparkeerd voertuig. Het wapen van de schutter weigert. De Zwollenaar bedenkt zich geen moment en rent de Van Disselstraat in, naar zijn woning. De schutter schiet opnieuw. Idris klimt via een schutting zichzelf in veiligheid. Op straat liggen 33 kogelhulzen. De 25-jarige Zwollenaar overleeft ternauwernood een aanslag op zijn leven.

Een nog onbekende schutter vuurde afgelopen zondag tientallen kogels af op Idris in ‘zijn’ wijk Stadshagen. Het doelwit van de mislukte liquidatiepoging deinst desondanks niet terug voor de daders. Hij doet tegenover De Stentor zijn verhaal: ,,Ik vind ze snotneusjes. Mij maken ze niet bang met een automatisch wapen.”

  1. Ook Zwolle vraagt op Wereld Prematurendag aandacht voor veel-te-vroeg geboren kinderen

    Ook Zwolle vraagt op Wereld Prematuren­dag aandacht voor veel-te-vroeg geboren kinderen

    Volgens de weersvoorspellingen pakken donkere wolken zich zondag 17 november samen boven Zwolle, maar de gemeente Zwolle en het Isala zullen deze sombere dag toch van kleur voorzien. Op die dag kleuren de Sassenpoort en het Isala-logo bij het kruispunt aan de Ceintuurbaan en bij de hoofdingang namelijk paars, de kleur van de Wereld Prematurendag. Dit om aandacht te vragen voor veel-te-vroeg geboren kinderen.

In samenwerking met indebuurt Zwolle