Man geraakt in schouder bij nachtelijke schietpartij Zwolle, mogelijk verband met uitgebrande auto

video + updateBij het schietincident in de Zwolse wijk Holtenbroek is vannacht een 26-jarige Zwollenaar gewond geraakt aan zijn schouder. Hij werd beschoten terwijl hij in zijn auto aan de Klooienberglaan zat. De politie vermoedt dat de uitgebrande auto die zaterdagochtend elders in Zwolle werd gevonden mogelijk iets te maken heeft met de zaak.

Vorige maand werd een liquidatiepoging gedaan op de nu 26-jarige Idris M. in de naastgelegen wijk Stadshagen. Advocaat Rutger van Veen laat desgevraagd aan de Stentor weten dat het slachtoffer bij de schietpartij in Holtenbroek niet zijn cliënt is.

Schoten

Iets na twee uur vannacht kreeg de politie de eerste melding over het schietincident. Er is uitgebreid onderzoek gedaan, maar over de toedracht is nog niets bekend, zegt de politie. Het onderzoek gaat verder. Hoeveel schoten er afgevuurd zijn wil de politie niet kwijt, ze houdt het op ‘een aantal’. 

De politie zoekt getuigen van zowel het incident aan de Klooienberglaan als de uitgebrande auto aan de IJsselcentraleweg. Ook mensen die mogelijk beschikken over relevante camerabeelden worden verzocht zich te melden. 

De politie surveilleert op dit moment extra in de wijk Holtenbroek, laat de wijkagent weten. Buurtbewoners reageerden vanmorgen bezorgd op de gebeurtenissen in hun straat

De politie doet sporenonderzoek in de wijk Holtenbroek
Volledig scherm
De politie doet sporenonderzoek in de wijk Holtenbroek © News United / Stefan Verkerk
  1. De strijd tussen Zwolle en Deventer? Die was er ook al in de Gouden Eeuw! Mét anonieme trollen en nepnieuws
    PREMIUM

    De strijd tussen Zwolle en Deventer? Die was er ook al in de Gouden Eeuw! Mét anonieme trollen en nepnieuws

    Fake news rond de IJssel? Zwolle en Deventer waren hun tijd ver vooruit. Gemeenteraadsleden en edelmannen werden in de zeventiende eeuw uitgemaakt voor van alles en nog wat in een hevige strijd tussen de beide vroegere partnersteden. Jan Haverkate (73) promoveerde op zijn onderzoek naar de lasterende pamfletten. Over kuttentasters, tiranniek gouvernement en het gebrek aan onafhankelijke media.

In samenwerking met indebuurt Zwolle