Man geraakt in schouder bij nachtelijke schietpartij Zwolle, mogelijk verband met uitgebrande auto

video + updateBij het schietincident in de Zwolse wijk Holtenbroek is vannacht een 26-jarige Zwollenaar gewond geraakt aan zijn schouder. Hij werd beschoten terwijl hij in zijn auto aan de Klooienberglaan zat. De politie vermoedt dat de uitgebrande auto die zaterdagochtend elders in Zwolle werd gevonden mogelijk iets te maken heeft met de zaak.

Vorige maand werd een liquidatiepoging gedaan op de nu 26-jarige Idris M. in de naastgelegen wijk Stadshagen. Advocaat Rutger van Veen laat desgevraagd aan de Stentor weten dat het slachtoffer bij de schietpartij in Holtenbroek niet zijn cliënt is.

Schoten

Iets na twee uur vannacht kreeg de politie de eerste melding over het schietincident. Er is uitgebreid onderzoek gedaan, maar over de toedracht is nog niets bekend, zegt de politie. Het onderzoek gaat verder. Hoeveel schoten er afgevuurd zijn wil de politie niet kwijt, ze houdt het op ‘een aantal’. 

De politie zoekt getuigen van zowel het incident aan de Klooienberglaan als de uitgebrande auto aan de IJsselcentraleweg. Ook mensen die mogelijk beschikken over relevante camerabeelden worden verzocht zich te melden. 

De politie surveilleert op dit moment extra in de wijk Holtenbroek, laat de wijkagent weten. Buurtbewoners reageerden vanmorgen bezorgd op de gebeurtenissen in hun straat

Volledig scherm
De politie doet sporenonderzoek in de wijk Holtenbroek © News United / Stefan Verkerk
  1. Ook Zwolle vraagt op Wereld Prematurendag aandacht voor veel-te-vroeg geboren kinderen

    Ook Zwolle vraagt op Wereld Prematuren­dag aandacht voor veel-te-vroeg geboren kinderen

    Volgens de weersvoorspellingen pakken donkere wolken zich zondag 17 november samen boven Zwolle, maar de gemeente Zwolle en het Isala zullen deze sombere dag toch van kleur voorzien. Op die dag kleuren de Sassenpoort en het Isala-logo bij het kruispunt aan de Ceintuurbaan en bij de hoofdingang namelijk paars, de kleur van de Wereld Prematurendag. Dit om aandacht te vragen voor veel-te-vroeg geboren kinderen.

In samenwerking met indebuurt Zwolle