Volledig scherm
PREMIUM
De dagen na de schietpartij werd uitgebreid onderzoek gedaan door de politie. © Frans Paalman

Opleggen wijkverbod in liquidatiepoging Zwolle ‘uitzonderlijke maatregel’

Het opleggen van een wijkverbod aan het slachtoffer van een mislukte liquidatie in Zwolle is een uitzonderlijke maatregel. Dat stelt hoogleraar Henny Sackers, die specialist is op het gebied van bestuurlijke straffen. ,,Het is een lastige spagaat voor de burgemeester.”

Doelwit Idris deed gisteren zijn relaas tegenover de Stentor. Hij werd zaterdagnacht onder vuur genomen door een nog onbekende schutter op een scooter. Er werden 33 kogels op hem afgevuurd. Idris werd in zijn arm geraakt, maar overleefde het voorval. Kort na de mislukte liquidatie liep hij al weer door de wijk met zijn hond. Dat leidde tot onrust bij andere buurtbewoners die bang zijn dat de daders terugkeren naar de Zwolse wijk Stadshagen.

  1. Ook Zwolle vraagt op Wereld Prematurendag aandacht voor veel-te-vroeg geboren kinderen

    Ook Zwolle vraagt op Wereld Prematuren­dag aandacht voor veel-te-vroeg geboren kinderen

    Volgens de weersvoorspellingen pakken donkere wolken zich zondag 17 november samen boven Zwolle, maar de gemeente Zwolle en het Isala zullen deze sombere dag toch van kleur voorzien. Op die dag kleuren de Sassenpoort en het Isala-logo bij het kruispunt aan de Ceintuurbaan en bij de hoofdingang namelijk paars, de kleur van de Wereld Prematurendag. Dit om aandacht te vragen voor veel-te-vroeg geboren kinderen.

In samenwerking met indebuurt Zwolle