De dagen na de schietpartij werd uitgebreid onderzoek gedaan door de politie.
Volledig scherm
PREMIUM
De dagen na de schietpartij werd uitgebreid onderzoek gedaan door de politie. © Frans Paalman

Opleggen wijkverbod in liquidatiepoging Zwolle ‘uitzonderlijke maatregel’

Het opleggen van een wijkverbod aan het slachtoffer van een mislukte liquidatie in Zwolle is een uitzonderlijke maatregel. Dat stelt hoogleraar Henny Sackers, die specialist is op het gebied van bestuurlijke straffen. ,,Het is een lastige spagaat voor de burgemeester.”

Doelwit Idris deed gisteren zijn relaas tegenover de Stentor. Hij werd zaterdagnacht onder vuur genomen door een nog onbekende schutter op een scooter. Er werden 33 kogels op hem afgevuurd. Idris werd in zijn arm geraakt, maar overleefde het voorval. Kort na de mislukte liquidatie liep hij al weer door de wijk met zijn hond. Dat leidde tot onrust bij andere buurtbewoners die bang zijn dat de daders terugkeren naar de Zwolse wijk Stadshagen.

  1. De strijd tussen Zwolle en Deventer? Die was er ook al in de Gouden Eeuw! Mét anonieme trollen en nepnieuws
    PREMIUM

    De strijd tussen Zwolle en Deventer? Die was er ook al in de Gouden Eeuw! Mét anonieme trollen en nepnieuws

    Fake news rond de IJssel? Zwolle en Deventer waren hun tijd ver vooruit. Gemeenteraadsleden en edelmannen werden in de zeventiende eeuw uitgemaakt voor van alles en nog wat in een hevige strijd tussen de beide vroegere partnersteden. Jan Haverkate (73) promoveerde op zijn onderzoek naar de lasterende pamfletten. Over kuttentasters, tiranniek gouvernement en het gebrek aan onafhankelijke media.

In samenwerking met indebuurt Zwolle