Politie blaast voordeur van woning in Gronau op, 3 aanhoudingen

Video/UpdateGRONAU - Met geweld is de politie maandagochtend een woning binnengevallen in het Duitse Gronau. De politie blies rond 06.30 uur de voordeur van het huis aan de Anne-Frank-Straße op. Er zijn meerdere aanhoudingen verricht.

In de vrijstaande woning aan de Anne-Frank-Straße, op zo'n 4 kilometer van Glanerbrug, woonden twee mannen, een vrouw en een kind. In de woning is, op verzoek van de Nederlandse politie, één aanhouding verricht. In Nederland zijn nog eens twee personen aangehouden.

Een buurman werd maandagochtend gewekt door een enorme knal. Volgens hem woonden er vier Nederlanders in de woning. „Twee mannen, een vrouw die rondliep met een boerka en een kind. Ik heb altijd een raar gevoel gehad bij die mensen”, vertelt hij tegenover de Duitse krant Westfälische Nachrichten. Volgens de buurtbewoner surveilleerde de politie de afgelopen weken opvallend vaak in de straat.

Enorme ravage

De voordeur van de woning is eruit geblazen, met een enorme ravage tot gevolg. Hoewel er in het huis meerdere personen wonen, is op beelden van deze krant te zien dat de woning nagenoeg leeg is. De bewoners laten desgevraagd weten dat ze er pas een maand wonen en het pand gehuurd hebben.

De politie zegt later vandaag met meer informatie te komen. 

De voordeur van de woning is eruit geblazen
Volledig scherm
De voordeur van de woning is eruit geblazen © Frank Timmers
De betreffende woning waar de politieactie maandagochtend plaatshad
Volledig scherm
De betreffende woning waar de politieactie maandagochtend plaatshad © Frank Timmers