Volledig scherm
© ANP

Politie blundert: camera en koffer kwijt in onderzoek naar mogelijke moordplannen broers uit Zwolle

De politie is maandag spullen kwijtgeraakt tijdens een onderzoek aan de Vrouwenlaan in Zwolle in de zaak rond de vermeende moordplannen van de broers Idris en Abas M. Het gaat om een camera met daarop foto's van twee onderzoeken (onder meer van aangetroffen wapens) en een koffer met forensisch verpakkingsmateriaal.

De politie hield maandagmorgen vroeg aan de Vrouwenlaan een man en een vrouw aan in verband met die zaak rond de vermeende moordplannen van de Zwolse broers. Ook werd hier een huiszoeking gedaan waarbij vuurwapens werden gevonden.

Weggenomen

Een politieman van de afdeling forensische opsporing merkte nadat hij terug was op het politiebureau dat hij spullen miste. ‘Toen hij 5 minuten later terug ging naar de locatie van het onderzoek (buiten) bleken deze niet meer op de plek te liggen waar de rechercheur had gewerkt. Het is niet duidelijk of de spullen zijn weggenomen op het moment dat de collega nog aan het werk was of dat hij ze is vergeten en deze na zijn vertrek zijn gestolen‘, aldus de politie, die verder niet bereikbaar was voor commentaar. De SD-kaart in het toestel bevatte foto’s van een voertuig in een ander onderzoek en foto’s van de aangetroffen wapens in het onderzoek in Zwolle.

Datalek

De politie beschouwt het als een datalek en heeft dit gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens en bij de  afdeling Veiligheid Integriteit en Klachten van de politie.

Onlangs vergat een rechercheur in Deventer ook een koffer met verpakkingsmateriaal voor sporenonderzoek. ‘Deze werd gelukkig snel teruggebracht door een alerte omstander. Het feit dat er in korte tijd twee keer goederen zijn achtergebleven, maakt uiteraard dat intern extra alertheid wordt gevraagd om dit soort dingen in de toekomst te voorkomen‘, zeg de politie in het persbericht. 

  1. Ook Zwolle vraagt op Wereld Prematurendag aandacht voor veel-te-vroeg geboren kinderen

    Ook Zwolle vraagt op Wereld Prematuren­dag aandacht voor veel-te-vroeg geboren kinderen

    Volgens de weersvoorspellingen pakken donkere wolken zich zondag 17 november samen boven Zwolle, maar de gemeente Zwolle en het Isala zullen deze sombere dag toch van kleur voorzien. Op die dag kleuren de Sassenpoort en het Isala-logo bij het kruispunt aan de Ceintuurbaan en bij de hoofdingang namelijk paars, de kleur van de Wereld Prematurendag. Dit om aandacht te vragen voor veel-te-vroeg geboren kinderen.

In samenwerking met indebuurt Zwolle