Volledig scherm
PREMIUM
De politie deed uitgebreid onderzoek na de liquidatiepoging in de Zwolse wijk Stadshagen. © Stefan Verkerk

Politie vreesde voor escalatie van geweld in Zwolle: ‘De angel moet eruit’

De arrestatie van Idris en Abas M., vanochtend vroeg, is mede ingegeven door de vrees van de politie voor verdere escalatie van geweldsincidenten in Zwolle. De politie zocht daarom met grote prioriteit naar de daders of opdrachtgevers. Onder meer het feit dat twee van de incidenten in woonwijken plaatsvonden, veroorzaakte grote onrust.

Dat laat de politie weten in een persverklaring naar aanleiding van de aanhouding van de Zwolse broers Idris (26) en Abas M. (25) vandaag. Ook een 50-jarige man en 48-jarige vrouw werden opgepakt in verband met de geweldsincidenten. In hun woning in Zwolle werden meerdere wapens gevonden.

  1. Ook Zwolle vraagt op Wereld Prematurendag aandacht voor veel-te-vroeg geboren kinderen

    Ook Zwolle vraagt op Wereld Prematuren­dag aandacht voor veel-te-vroeg geboren kinderen

    Volgens de weersvoorspellingen pakken donkere wolken zich zondag 17 november samen boven Zwolle, maar de gemeente Zwolle en het Isala zullen deze sombere dag toch van kleur voorzien. Op die dag kleuren de Sassenpoort en het Isala-logo bij het kruispunt aan de Ceintuurbaan en bij de hoofdingang namelijk paars, de kleur van de Wereld Prematurendag. Dit om aandacht te vragen voor veel-te-vroeg geboren kinderen.

In samenwerking met indebuurt Zwolle