Schietincident in Zwolle, kogelgat in bestelbusje en meerdere kogelhulzen op straat: politie doet onderzoek wijk Holtenbroek

Update & videoZwolle is vannacht opgeschrikt door een schietincident. Even na 02.00 uur kwam een melding binnen van een schietpartij in de wijk Holtenbroek. De politie heeft de straat afgezet.

Rond 02.15 uur werd melding gedaan van een schietpartij nabij de kruising van de Klooienberglaan en de Bachlaan. Vlak bij twee basisscholen zouden schoten zijn gelost.

Op locatie werd een deel van de omgeving afgezet. Er is zeker één kogelgat in een geparkeerde bestelauto aangetroffen en lagen er zoals het er naar uit zag, meerdere kogelhulzen op straat. 

Mobiele telefoon gevonden

Tijdens het onderzoek is een mobiele telefoon onder een geparkeerde auto gevonden. De telefoon is voor onderzoek in beslag genomen. De politie maakte een groot plaats delict en heeft urenlang sporenonderzoek gedaan.

Onder een geparkeerde auto werd een mobiele telefoon gevonden
Volledig scherm
Onder een geparkeerde auto werd een mobiele telefoon gevonden © Stefan Verkerk
De politie doet sporenonderzoek in de wijk
Volledig scherm
De politie doet sporenonderzoek in de wijk © Stefan Verkerk

Slachtoffer(s)

Ook een ambulance kwam ter plaatse, maar deze is inmiddels weer vertrokken. Het is nog onduidelijk of er iemand gewond is geraakt. Volgens politiewoordvoerder Henk Kremer is er in ieder geval geen sprake van een dodelijk slachtoffer. 

Een paar weken geleden werd Stadshagen opgeschrikt door een schietpartij. Of deze schietpartij in verband staat met de eerdere liquidatiepoging is niet bekend.

De politie maakte een groot plaats delict. Daarbij werd naast de recherche ook de Verkeers Ongevallen Analyse dienst (VOA) van de politie ter plaatse gevraagd.
Volledig scherm
De politie maakte een groot plaats delict. Daarbij werd naast de recherche ook de Verkeers Ongevallen Analyse dienst (VOA) van de politie ter plaatse gevraagd. © Stefan Verkerk
  1. De strijd tussen Zwolle en Deventer? Die was er ook al in de Gouden Eeuw! Mét anonieme trollen en nepnieuws
    PREMIUM

    De strijd tussen Zwolle en Deventer? Die was er ook al in de Gouden Eeuw! Mét anonieme trollen en nepnieuws

    Fake news rond de IJssel? Zwolle en Deventer waren hun tijd ver vooruit. Gemeenteraadsleden en edelmannen werden in de zeventiende eeuw uitgemaakt voor van alles en nog wat in een hevige strijd tussen de beide vroegere partnersteden. Jan Haverkate (73) promoveerde op zijn onderzoek naar de lasterende pamfletten. Over kuttentasters, tiranniek gouvernement en het gebrek aan onafhankelijke media.

In samenwerking met indebuurt Zwolle