Afgelopen zaterdag werd een witte bestelbus beschoten aan de de Klooienberglaan in Zwolle.
Volledig scherm
PREMIUM
Afgelopen zaterdag werd een witte bestelbus beschoten aan de de Klooienberglaan in Zwolle. © News United / Stefan Verkerk

Slepend drugsconflict mogelijk reden recente schietpartijen Zwolle

videoEen slepend conflict in de Zwolse drugswereld heeft geleid tot de recente schietincidenten in Zwolle. De maandag op verdenking van poging tot moord opgepakte broers Idris (26) en Abas (25) M. liggen in de clinch met een andere drugsbende. De 26-jarige man die zaterdag gewond raakte bij een schietpartij aan de Klooienberglaan hoort bij de rivaliserende bende. 

Dat is een scenario waar de politie serieus rekening mee houdt, zo bleek donderdagavond uit een uitzending van opsporingsprogramma Onder de Loep.  

Eerder deze week stelde de politie dat de arrestatie van de broers en de schietpartij als separate onderzoeken werden gezien; nu wordt het verband toch gelegd. Uit vrees  voor meer schietpartijen en een escalatie van geweld op de Zwolse straten heeft de politie afgelopen periode ‘met grote prioriteit’ onderzoek gedaan naar de incidenten, dat leidde tot de arrestaties van maandag. 

  1. De strijd tussen Zwolle en Deventer? Die was er ook al in de Gouden Eeuw! Mét anonieme trollen en nepnieuws
    PREMIUM

    De strijd tussen Zwolle en Deventer? Die was er ook al in de Gouden Eeuw! Mét anonieme trollen en nepnieuws

    Fake news rond de IJssel? Zwolle en Deventer waren hun tijd ver vooruit. Gemeenteraadsleden en edelmannen werden in de zeventiende eeuw uitgemaakt voor van alles en nog wat in een hevige strijd tussen de beide vroegere partnersteden. Jan Haverkate (73) promoveerde op zijn onderzoek naar de lasterende pamfletten. Over kuttentasters, tiranniek gouvernement en het gebrek aan onafhankelijke media.

In samenwerking met indebuurt Zwolle