Volledig scherm
PREMIUM
Afgelopen zaterdag werd een witte bestelbus beschoten aan de de Klooienberglaan in Zwolle. © News United / Stefan Verkerk

Slepend drugsconflict mogelijk reden recente schietpartijen Zwolle

videoEen slepend conflict in de Zwolse drugswereld heeft geleid tot de recente schietincidenten in Zwolle. De maandag op verdenking van poging tot moord opgepakte broers Idris (26) en Abas (25) M. liggen in de clinch met een andere drugsbende. De 26-jarige man die zaterdag gewond raakte bij een schietpartij aan de Klooienberglaan hoort bij de rivaliserende bende. 

Dat is een scenario waar de politie serieus rekening mee houdt, zo bleek donderdagavond uit een uitzending van opsporingsprogramma Onder de Loep.  

Eerder deze week stelde de politie dat de arrestatie van de broers en de schietpartij als separate onderzoeken werden gezien; nu wordt het verband toch gelegd. Uit vrees  voor meer schietpartijen en een escalatie van geweld op de Zwolse straten heeft de politie afgelopen periode ‘met grote prioriteit’ onderzoek gedaan naar de incidenten, dat leidde tot de arrestaties van maandag. 

  1. Ook Zwolle vraagt op Wereld Prematurendag aandacht voor veel-te-vroeg geboren kinderen

    Ook Zwolle vraagt op Wereld Prematuren­dag aandacht voor veel-te-vroeg geboren kinderen

    Volgens de weersvoorspellingen pakken donkere wolken zich zondag 17 november samen boven Zwolle, maar de gemeente Zwolle en het Isala zullen deze sombere dag toch van kleur voorzien. Op die dag kleuren de Sassenpoort en het Isala-logo bij het kruispunt aan de Ceintuurbaan en bij de hoofdingang namelijk paars, de kleur van de Wereld Prematurendag. Dit om aandacht te vragen voor veel-te-vroeg geboren kinderen.

In samenwerking met indebuurt Zwolle