Volledig scherm
PREMIUM
Stadshagen in Zwolle is de meest kinderrijke wijk van Nederland. © Carlo ter Ellen DTCT

Stadshagen: wat gebeurt er in je wijk als de kogels door de straat vliegen?

De Zwolse wijk Stadshagen is volop in het nieuws. Eerst waren er twee overvallen en deze week vlogen de kogels in het rond bij een poging tot liquidatie. Een portret van een kinderrijke Vinex-wijk waar heel veel gebeurt, maar niks aan de hand is.

Het is iets na acht uur ’s ochtends, op een doorsnee dinsdagochtend bij basisschool Het Festival in de Zwolse wijk Stadshagen. Moeders en vaders op fietsen, in pak, in mantelpak, op bakfietsen, auto’s gaan af en aan, bijna iedereen in een versneld looppasje. Kinderen krioelen rond de parkeerplaats, rennen achter hun ouder aan de school in. Bij de poort van de school is tijd een schaars goed. Stadshagen is overduidelijk een wijk van tweeverdieners. ,,Sorry, ik moet naar mijn werk”, is dan ook een goed excuus op de vraag of ze even tijd hebben om te praten over de wijk waarin ze wonen.

  1. Ook Zwolle vraagt op Wereld Prematurendag aandacht voor veel-te-vroeg geboren kinderen

    Ook Zwolle vraagt op Wereld Prematuren­dag aandacht voor veel-te-vroeg geboren kinderen

    Volgens de weersvoorspellingen pakken donkere wolken zich zondag 17 november samen boven Zwolle, maar de gemeente Zwolle en het Isala zullen deze sombere dag toch van kleur voorzien. Op die dag kleuren de Sassenpoort en het Isala-logo bij het kruispunt aan de Ceintuurbaan en bij de hoofdingang namelijk paars, de kleur van de Wereld Prematurendag. Dit om aandacht te vragen voor veel-te-vroeg geboren kinderen.

In samenwerking met indebuurt Zwolle