Stadshagen in Zwolle is de meest kinderrijke wijk van Nederland.
Volledig scherm
PREMIUM
Stadshagen in Zwolle is de meest kinderrijke wijk van Nederland. © Carlo ter Ellen DTCT

Stadshagen: wat gebeurt er in je wijk als de kogels door de straat vliegen?

De Zwolse wijk Stadshagen is volop in het nieuws. Eerst waren er twee overvallen en deze week vlogen de kogels in het rond bij een poging tot liquidatie. Een portret van een kinderrijke Vinex-wijk waar heel veel gebeurt, maar niks aan de hand is.

Het is iets na acht uur ’s ochtends, op een doorsnee dinsdagochtend bij basisschool Het Festival in de Zwolse wijk Stadshagen. Moeders en vaders op fietsen, in pak, in mantelpak, op bakfietsen, auto’s gaan af en aan, bijna iedereen in een versneld looppasje. Kinderen krioelen rond de parkeerplaats, rennen achter hun ouder aan de school in. Bij de poort van de school is tijd een schaars goed. Stadshagen is overduidelijk een wijk van tweeverdieners. ,,Sorry, ik moet naar mijn werk”, is dan ook een goed excuus op de vraag of ze even tijd hebben om te praten over de wijk waarin ze wonen.

  1. Gemist? Vechtende steenmarters in Colmschate, brandstichter Ermelo zet zichzelf in de fik

    Gemist? Vechtende steenmar­ters in Colmschate, brandstich­ter Ermelo zet zichzelf in de fik

    Je bent ze liever kwijt dan rijk als ze zich rondom je huis begeven: steenmarters. De dieren richten veel schade aan, terwijl je ze overdag amper ziet. In Colmschate lieten twee steenmarters zich deze week wel overdag zien, tijdens een potje vechten in een woonwijk. Het verhaal over de vechtende steenmarters was een van de verhalen van afgelopen week die het teruglezen waard is. Een overzicht van nog meer verhalen die het teruglezen waard zijn:

In samenwerking met indebuurt Zwolle