Volledig scherm
Politiemensen onderzoeken de uitgebrande auto aan de IJsselcentraleweg. © News United/Stefan Verkerk

Uitgebrande auto die na schietpartij Zwolle werd gevonden blijkt gestolen in Den Haag

VIDEODe uitgebrande auto afgelopen weekend op het Harculosepad, vlakbij de IJsselcentraleweg, in Zwolle-Zuid blijkt te zijn gestolen. De auto werd enkele dagen voor de brand gestolen in Den Haag.

De uitgebrande donkerrode Renault Clio werd op woensdag 23 oktober gestolen in de hofstad. Drie dagen later werd het voertuig uitgebrand teruggevonden, kort na een schietpartij aan de Klooienberglaan in Holtenbroek.

Tip: Lees alles over het schietincident in Holtenbroek in ons dossier.

De politie is op zoek naar getuigen die de donkerrode Renault Clio tussen het moment van de diefstal en de brand hebben gezien. Ook zoekt zij getuigen die in de nacht van vrijdag 25 op zaterdag 26 oktober zich bij het Harculosepad begaven.

Bekijk hier een video van de autobrand in Zwolle-Zuid.

Bekijk hier een video van het schietincident in Holtenbroek

  1. Ook Zwolle vraagt op Wereld Prematurendag aandacht voor veel-te-vroeg geboren kinderen

    Ook Zwolle vraagt op Wereld Prematuren­dag aandacht voor veel-te-vroeg geboren kinderen

    Volgens de weersvoorspellingen pakken donkere wolken zich zondag 17 november samen boven Zwolle, maar de gemeente Zwolle en het Isala zullen deze sombere dag toch van kleur voorzien. Op die dag kleuren de Sassenpoort en het Isala-logo bij het kruispunt aan de Ceintuurbaan en bij de hoofdingang namelijk paars, de kleur van de Wereld Prematurendag. Dit om aandacht te vragen voor veel-te-vroeg geboren kinderen.

In samenwerking met indebuurt Zwolle