Volledig scherm
PREMIUM
Idris (inzet) werd in september in zijn zilverkleurige Audio onder vuur genomen in de Zwolse wijk Stadshagen. © Stefan Verkerk

Zwolse broers Idris en Abas M. zijn al oude bekenden van politie en justitie

TijdlijnIdris M. is 26, zijn broertje Abas is 25. Maar zo jong als ze zijn, hebben ze al een lange reeks van politie- en justitiecontacten op hun naam staan. De broers worden al jaren in verband gebracht met drugshandel en geweld in hun woonplaats. 

Begin deze week werden ze opgepakt voor een moordpoging en nieuwe moordplannen. Met hun aanhouding probeert de politie een spiraal van geweld te doorbreken, die mogelijk het gevolg is van een vete tussen twee drugsbendes. 

  1. Ook Zwolle vraagt op Wereld Prematurendag aandacht voor veel-te-vroeg geboren kinderen

    Ook Zwolle vraagt op Wereld Prematuren­dag aandacht voor veel-te-vroeg geboren kinderen

    Volgens de weersvoorspellingen pakken donkere wolken zich zondag 17 november samen boven Zwolle, maar de gemeente Zwolle en het Isala zullen deze sombere dag toch van kleur voorzien. Op die dag kleuren de Sassenpoort en het Isala-logo bij het kruispunt aan de Ceintuurbaan en bij de hoofdingang namelijk paars, de kleur van de Wereld Prematurendag. Dit om aandacht te vragen voor veel-te-vroeg geboren kinderen.

In samenwerking met indebuurt Zwolle