De beelden van de jonge mannen in legeruniformen die rondgaan op sociale media.
Volledig scherm
PREMIUM
De beelden van de jonge mannen in legeruniformen die rondgaan op sociale media. © eigen foto

Nazi-verkleedpartij schokt Urkers: ‘Ze schoten met neppistolen en deden de einsatzgruppen na’

POLLDe nazi-verkleedpartij van een groep jongemannen op Urk zorgt voor veel verontwaardigde reacties. Justitie en politie zijn een onderzoek gestart. De burgemeester van Urk is woedend over het ‘coronaprotest’, het CIDI doet aangifte en bij de stichting ‘Urk in de oorlogstijd’ is de verbazing groot. ,,Dat jongeren met de oorlog lachen, vind ik echt te bizar voor woorden.”

6 reacties

 • Jaap Spruitenburg

  1 week geleden
  Hard aanpakken zal alleen maar nog meer zout in de wonden strooien, geef ze een enkele treinrit naar Auschwitsz en laat ze van daaruit maar weer op bedevaart gaan naar Urk. Dan zullen ze misschien hun horizon op het land eindelijk eens verbreden.
 • Jacob Kapitein

  1 week geleden
  Ik heb gehoord dat ze Hallo Hallo wilden naspelen
 • Jan Willemsen

  1 week geleden
  Het is inmoreel wat die typen doen. Er dient een onderzoek te worden gehouden naar de invloed van de gereformeerde kerken op de geestelijke gezondheid in dorpen als urk.
 • Gia Young

  1 week geleden
  ‘We gaan in gesprek’??? Is die fase niet al een beetje voorbij in Urk na alle uitwassen van het afgelopen jaar? Mijn vader zei altijd ‘wie niet wil luisteren moet maar voelen’. Aanpakken dit soort lui!
 • Frans Kleinmeulman

  1 week geleden
  Het is een schande. Als mijn kind dit zou doen was het met excuses niet afgelopen. En dan zeggen dat de Urkers bang zijn voor deze jongeren.....opsluiten die lui, of anders maar een groot hek om Urk.

Flevoland