Volledig scherm
PREMIUM

Stuur de nazi-stoerbinken op snuffelstage naar Auschwitz, daarna een maand op strafkamp

columnStel nou dat we die nazi-stoerbinken uit Urk op snuffelstage sturen naar Auschwitz? Daarna gaan ze in gesprek met overlevenden van de Tweede Wereldoorlog. Afsluitend kwebbelen met wat Afghaanse vluchtelingen. Als toegift mogen de tien knapen een maand op strafkamp. Ze zullen zich het snot voor de ogen werken. Laat ze maar huizen bouwen voor hun leeftijdgenoten. Of helpen bij de hardwerkende boeren. Na een maand vragen we ze of ze weer zin hebben in een ‘verkleedpartijtje’. 

6 reacties

 • Julius Bruins

  2 dagen geleden
  Kinderen spelen wel vaker soldaatje, en zo'n geoliede oorlogsmachine als van de Duitsers destijds speelt natuurlijk helemaal tot de verbeelding, helaas vochten ze voor de verkeerde zaak, met vreselijk leed tot gevolg.
 • JP Dokter

  3 dagen geleden
  Jij weet het altijd beter he??? Stuur je dan die gabbers uit Den Haag ook mee naar Polen??? Misschien kunnen ze daar dan blijven, om daar democratie te profileren. I.P.V. hier de popie Jopie uit te hangen, net als jij.
 • Harrie Oosterom

  7 dagen geleden
  Het zal daar Zondag wel weer geroepen worden vanaf de preekstoel, "Heer vergeef het hun, zij zijn onwetend". Niet te geloven.
 • Ria Fokkema

  7 dagen geleden
  Helemaal mee eens! Maar deze jongelui slapen vannacht weer heerlijk in hun veilige bedje. Geen gestamp midden in de nacht op je voordeur van Duitsers die je op komen halen, niet wakker worden van overvliegende vliegtuigen met hun bommen. Met deze jeugd...., hadden we echt de oorlog niet gewonnen! Ze moeten zich echt rot schamen!! Ria.
 • Richard Stam

  7 dagen geleden
  Als je je als boer laat vertegenwoordigen door iemand met zulke taal/denkbeelden, verdien je geen begrip of steun (in ieder geval niet van mij). En, inderdaad, Auschwitz was onlangs indrukwekkend en zet veel in perspectief