Mark van den Oever: ,,Er is een oorlogsstemming aan het ontstaan.''
Volledig scherm
Mark van den Oever: ,,Er is een oorlogsstemming aan het ontstaan.'' © ANP

Voorman Farmers Defence Force: ‘Jongens in Urk beelden goed uit wat er aan de hand is in dit land’

,,Het lijkt wel of de regering op een burgeroorlog uit is.’’ Met die woorden reageert boerenvoorman Mark van den Oever op het advies van de landsadvocaat om boeren hun vergunning af te pakken om zo de stikstofcrisis op te lossen.

37 reacties

 • Paul Eijk

  1 week geleden
  Wat een rare reacties de grootste “vervuiler” wordt aan gepakt lijkt me niet onlogisch, als ik steeds een akker met beplanting afbrand wordt ik aangepakt niet mijn buurman die ook wat tuinafval verbrand, we moeten eens ophouden er oorlogsverleden bij te halen wij als vlak na de oorlog geboren generatie weten van onze ouders dat deze absurde vergelijking kant nog wal raakt. Het lijkt er op dat provocatie het enige doel is van deze reacties.
 • Anoniem

  1 week geleden
  jan van rijssen Op Urk is het nog jeugd, maar volwassenen die dit gaan roepen vind ik vele malen beter wat zo voelen we ons nu hier in nederland maar dat mag je niet zegen maar er zijn er zo veel die dat zo voelen maar je moet gewoon mee lopen anders ben je hier een wapie maar de mensen moeten eens eerlijk zij en voor je mening uit kommen
 • Marcel Rijkers

  1 week geleden
  De heer van den oever heeft het helemaal niet over gaskamers en vergassen gehad, dat maken een aantal beterweters ervan…! Mark heeft het over de tijd voor de oorlog dat er toen ook groepen mensen door de overheid in een hoek werden weggezet!! Dat is wat er nu ook gebeurt, en dat hebben de jongeren in Urk netjes uitgebeeld zodat het voor veel beterweters het nu iets duidelijker is geworden wat er nu aan de hand is met de huidige poliziek!!
 • J.G.A. Grip

  1 week geleden
  We zijn met teveel mensen in dit land, daardoor heb je altijd meer uitstoot dan in een dunner bevolkt land. In Duitsland bijvoorbeeld is stikstof geen agendapunt, hier in Nederland slaan we weer door helaas. Minder boeren, maar wel veel huizen bouwen, dat rijmt ook niet mbt de stikstofuitstoot; maar ja de hardste schreeuwers en milieuclubs die bepalen de koers….
 • Rob Wolfkamp

  1 week geleden
  Eenieder die hier klaagt over de uitstoot van uw lokale agrarisch ondernemer, nodig ik van harte uit om de docu "de im- en export van Groot Britannie" op RTL Z te kijken/terug te kijken. De consument is de baas en daarvoor wordt veel gedaan. Kijk de docu en verwonder jezelf, en bedenk dan waar de hoge uitstoot vandaan komt. Als de consument nu eens weer lokaal ging kopen ipv bij de grootgrutter, hoeft de overheid geen rare dingen te doen om de uitstoot te verminderen. Iedereen blij.