Zwollenaar Mees* gebruikt af en toe cocaïne, recreatief. Hij bestelt het via een 'cokelijn'.
Volledig scherm
PREMIUM
Zwollenaar Mees* gebruikt af en toe cocaïne, recreatief. Hij bestelt het via een 'cokelijn'. © Frans Paalman

Het grimmige gevolg van een (on)schuldig lijntje coke in Zwolle

Coke nodig? Stuur een appje en binnen drie seconden komt de vraag waar het witte spul moet zijn. De Zwolse drugsmarkt draait op volle toeren. Dealers schromen niet elkaar te beschieten en vervolgens bij de politie te snitchen. De belangen zijn dan ook groot: in de regio worden tonnen per week omgezet. De Stentor onderzoekt de grimmige gevolgen van een (on)schuldig lijntje cocaïne.

‘Ja man, waar moet ik zijn’. Het berichtje verschijnt luttele seconden nadat dealer Achie wordt benaderd via WhatsApp. Aanbod zat voor de drugsgebruiker in Zwolle en omgeving. Bezorging is op locatie, binnen een kwartier. Komen de feestdagen eraan? ‘Kerstaanbieding’, plopt er binnen op de app. Met Pasen hetzelfde. Big business en daarmee aanlokkelijk voor (jonge) criminelen.

  1. Corona-update | Buurman vindt longpatiënt in ademnood, dierenlab mag testen en ontroerende video Isala
    video

    Corona-update | Buurman vindt longpa­tiënt in ademnood, dierenlab mag testen en ontroeren­de video Isala

    De nieuwsberichten over het coronavirus volgen elkaar in een rap tempo op. De Stentor zet dagelijks de belangrijkste gebeurtenissen op een rij. Met vandaag: Buurman vindt naar adem snakkende longpatiënt in galerij in Apeldoorn, Isala slingert ontroerende video op facebook, de start van een mega-operatie in het dierenlab in Deventer en het hartverscheurende verhaal van dochters die beide ouders in Harderwijk verloren door het virus.

In samenwerking met indebuurt Zwolle