Volledig scherm
PREMIUM
Julian M. (links) en Idris M. (rechts) blijven langer in de cel. Ze worden verdacht van een liquidatiepoging in 2016. © Nicole van den Hout

Idris M. blijft voorlopig vastzitten voor poging tot moord en huurmoord Zwolle

Idris M. (26) blijft voorlopig vast zitten op verdenking van poging tot moord, opdracht geven tot een moord en ontvoering.  De Zwollenaar die eind oktober werd opgepakt, ontkent alle drie de aanklachten. 

De advocaat van M., Marijn Landsman, had de Zwolse rechtbank in een pro forma-zitting donderdag gevraagd M. op vrije voeten te stellen in afwachting van een inhoudelijke behandeling van de zaak. Volgens Landsman is er onvoldoende bewijs tegen zijn cliënt bij alle drie de verdenkingen. 

  1. Kunst als middel op weg naar herstel bij Tactus Zwolle: ‘Ze zien dat het zin heeft wat ze doen’
    PREMIUM

    Kunst als middel op weg naar herstel bij Tactus Zwolle: ‘Ze zien dat het zin heeft wat ze doen’

    ,,Je ziet hun levenslust weer groeien, het vlammetje wordt aangewakkerd. Dat is zo mooi om te zien”, vertelt Henk Kisjes. Hij is begeleider van de dagbesteding bij Tactus Verslavingszorg in Zwolle die zich richt op het maken van kunst. Sinds een paar weken is er in Huis Assendorp een expositie te zien die gemaakt is door de cliënten van Tactus. ,,Toen ik hier begon had ik nooit gedacht dat het niveau zo hoog zou worden.”

In samenwerking met indebuurt Zwolle