Kogelgaten bij meerdere woningen in straat neergeschoten Henk W. uit Zwolle: ‘Ik wil hier zo snel mogelijk weg’

UPDATE & VIDEOIn de Buitengasthuisstraat waar het slachtoffer van de dodelijke schietpartij in Zwolle woonde, zijn op oudejaarsavond meerdere woningen beschoten. Zijn vriend en buurman Mario R. (67), ook verdachte in de grote wapen- en drugszaak, liep volgens omwonenden onlangs nog op te scheppen over hun handeltje tijdens een buurtbarbecue.

De familie van de neergeschoten Henk W. heeft een gedenkplekje ingericht. Op de gedenkplek werd onder meer een foto van zijn honden Sientje en Snuitje neergelegd, de viervoeters betekenden veel voor het slachtoffer. 

Twee woningen zijn beschoten op enkele meters van het huis van Henk. Iets verderop is de straat is hij daadwerkelijk gevonden. Volgens een buurtbewoner is er al rond acht uur geschoten. Anderhalf uur later werd Henk zwaargewond gevonden door een voorbijganger. Uiteindelijk overleed hij ter plekke aan zijn verwondingen.

Tips over deze of een van de andere vier schietpartijen in Zwolle? Stuur een mail naar Caspar van Oirschot (c.voirschot@destentor.nl) of Stefan Keukenkamp (s.keukenkamp@destentor.nl). 

Opscheppen tijdens de barbecue 

Zijn vriend en buurman Mario R. (67), net zoals W. ook verdachte in de grote wapen- en drugszaak, liep volgens omwonenden onlangs nog op te scheppen over hun handeltje tijdens een buurtbarbecue.

  1. Kunst als middel op weg naar herstel bij Tactus Zwolle: ‘Ze zien dat het zin heeft wat ze doen’
    PREMIUM

    Kunst als middel op weg naar herstel bij Tactus Zwolle: ‘Ze zien dat het zin heeft wat ze doen’

    ,,Je ziet hun levenslust weer groeien, het vlammetje wordt aangewakkerd. Dat is zo mooi om te zien”, vertelt Henk Kisjes. Hij is begeleider van de dagbesteding bij Tactus Verslavingszorg in Zwolle die zich richt op het maken van kunst. Sinds een paar weken is er in Huis Assendorp een expositie te zien die gemaakt is door de cliënten van Tactus. ,,Toen ik hier begon had ik nooit gedacht dat het niveau zo hoog zou worden.”

In samenwerking met indebuurt Zwolle