Abas (links) en Idris M. (rechts) zouden onderdeel zijn van een drugsbende die lijnrecht tegenover de 'Turkse bende' staat.
Volledig scherm
PREMIUM
Abas (links) en Idris M. (rechts) zouden onderdeel zijn van een drugsbende die lijnrecht tegenover de 'Turkse bende' staat. © Nicole van den Hout

Kopstukken drugsoorlog Zwolle blijven in de cel ondanks ‘bij elkaar gelogen verklaringen’

updateEen samenzwering vanuit het andere kamp. Leugenachtige verklaringen. De Zwolse broers Idris en Abas M. hoopten vandaag tevergeefs voorlopig op vrije voeten te komen in hun slepende rechtszaak rond liquidatiepogingen en drugshandel in Zwolle. De rechtbank beslist anders. Justitie ziet de broers als kopstukken in de Zwolse drugsoorlog.

 1. Buren halen opgelucht adem met vertrek Zwolse houtzage­rij, gemeente erkent dat ze fout zat
  PREMIUM

  Buren halen opgelucht adem met vertrek Zwolse houtzage­rij, gemeente erkent dat ze fout zat

  ,,Dat hielp ons echt in het zadel‘’, zegt Karst Klein, oprichter van Binthout, over de partij essen die de houtverwerker van de gemeente Zwolle kreeg in 2018. Voor omwonenden van het bedrijf betekende het hout echter de start van een hoop ellende in de vorm van geluidsoverlast. Zowel de gemeente als Binthout geeft toe fouten te hebben gemaakt, wat voor laatstgenoemde een hoop onrust en kosten tot gevolg had. De zoektocht naar een nieuwe locatie is inmiddels begonnen.

In samenwerking met indebuurt Zwolle

 1. Journalist Harm Ede Botje: 'Hiddema is woedend geworden'
  Play

  Journalist Harm Ede Botje: 'Hiddema is woedend geworden'

 2. Zwolse bushaltes opgeheven: 'Het maakt me dingen onmogelijk'
  Play

  Zwolse bushaltes opgeheven: 'Het maakt me dingen onmogelijk'