Volledig scherm
PREMIUM
Dinsdag zijn twee verdachten opgepakt voor de liquidatiepoging in de Zwolse wijk Stadshagen op 22 september 2019. © Stefan Verkerk

Merdan I. (19) aangehouden in Zwolle voor moordpoging op Idris M. in Stadshagen

De politie heeft afgelopen week de 19-jarige Merdan I. aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de liquidatiepoging op Idris M. (26) in de Zwolse wijk Stadshagen. De kogelregen op 22 september vorig jaar in de kinderrijke buurt zorgde voor grote onrust in Zwolle.

De aanhouding vond afgelopen dinsdag plaats, blijkt uit verklaringen die in bezit zijn van deze krant. Merdan, bijgenaamd ‘De Lange’, heeft tegen zijn vriend R.P. bekend dat hij Idris heeft beschoten. Tegenover de politie doet Merdan dat verhaal af als ‘stoerdoenerij’ en ontkent hij geschoten te hebben.

  1. Kunst als middel op weg naar herstel bij Tactus Zwolle: ‘Ze zien dat het zin heeft wat ze doen’
    PREMIUM

    Kunst als middel op weg naar herstel bij Tactus Zwolle: ‘Ze zien dat het zin heeft wat ze doen’

    ,,Je ziet hun levenslust weer groeien, het vlammetje wordt aangewakkerd. Dat is zo mooi om te zien”, vertelt Henk Kisjes. Hij is begeleider van de dagbesteding bij Tactus Verslavingszorg in Zwolle die zich richt op het maken van kunst. Sinds een paar weken is er in Huis Assendorp een expositie te zien die gemaakt is door de cliënten van Tactus. ,,Toen ik hier begon had ik nooit gedacht dat het niveau zo hoog zou worden.”

In samenwerking met indebuurt Zwolle