Dinsdag zijn twee verdachten opgepakt voor de liquidatiepoging in de Zwolse wijk Stadshagen op 22 september 2019.
Volledig scherm
PREMIUM
Dinsdag zijn twee verdachten opgepakt voor de liquidatiepoging in de Zwolse wijk Stadshagen op 22 september 2019. © Stefan Verkerk

Merdan I. (19) aangehouden in Zwolle voor moordpoging op Idris M. in Stadshagen

De politie heeft afgelopen week de 19-jarige Merdan I. aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de liquidatiepoging op Idris M. (26) in de Zwolse wijk Stadshagen. De kogelregen op 22 september vorig jaar in de kinderrijke buurt zorgde voor grote onrust in Zwolle.

De aanhouding vond afgelopen dinsdag plaats, blijkt uit verklaringen die in bezit zijn van deze krant. Merdan, bijgenaamd ‘De Lange’, heeft tegen zijn vriend R.P. bekend dat hij Idris heeft beschoten. Tegenover de politie doet Merdan dat verhaal af als ‘stoerdoenerij’ en ontkent hij geschoten te hebben.

  1. Corona-update | Buurman vindt longpatiënt in ademnood, dierenlab mag testen en ontroerende video Isala
    video

    Corona-update | Buurman vindt longpa­tiënt in ademnood, dierenlab mag testen en ontroeren­de video Isala

    De nieuwsberichten over het coronavirus volgen elkaar in een rap tempo op. De Stentor zet dagelijks de belangrijkste gebeurtenissen op een rij. Met vandaag: Buurman vindt naar adem snakkende longpatiënt in galerij in Apeldoorn, Isala slingert ontroerende video op facebook, de start van een mega-operatie in het dierenlab in Deventer en het hartverscheurende verhaal van dochters die beide ouders in Harderwijk verloren door het virus.

In samenwerking met indebuurt Zwolle