Volledig scherm
PREMIUM
R. zou zijn gelokt door een handlanger van Idris M. en naar een bos zijn gereden. Aldaar is hij onder schot gehouden. © shutterstock

Ontvoerd, vernederd en afgeperst: hoe ‘bevriende’ cokehandelaren elkaar Zwolle uit vechten

Het ene moment partners in crime, het volgende gezworen vijanden. Kopstukken in de Zwolse drugshandel schromen niet elkaar te bedreigen, te beschieten en af te persen. De Zwolse Irakees R. (26), cokedealer met een flink strafblad, wordt deze zomer ontvoerd door Idris M. (26), stelt justitie. Hoe een gewelddadig conflict in de onderwereld volledig uit de hand loopt. 

Een warme zomeravond, juni 2019. De geboren Irakees R. krijgt een bericht van zijn maatje Louis (28). Of hij even kan komen. Hij stapt in zijn auto. Eenmaal onderweg schrikt de Irakees zich rot. Hij wordt klemgereden en staat opeens oog in oog met zijn voormalige vriend Idris M. Die werkt hem hardhandig tegen de grond en propt hem in een auto. Idris rijdt zijn slachtoffer met handlangers naar een woning aan de Cleyndertstraat in de kinderrijke Zwolse wijk Stadshagen.  

  1. Kunst als middel op weg naar herstel bij Tactus Zwolle: ‘Ze zien dat het zin heeft wat ze doen’
    PREMIUM

    Kunst als middel op weg naar herstel bij Tactus Zwolle: ‘Ze zien dat het zin heeft wat ze doen’

    ,,Je ziet hun levenslust weer groeien, het vlammetje wordt aangewakkerd. Dat is zo mooi om te zien”, vertelt Henk Kisjes. Hij is begeleider van de dagbesteding bij Tactus Verslavingszorg in Zwolle die zich richt op het maken van kunst. Sinds een paar weken is er in Huis Assendorp een expositie te zien die gemaakt is door de cliënten van Tactus. ,,Toen ik hier begon had ik nooit gedacht dat het niveau zo hoog zou worden.”

In samenwerking met indebuurt Zwolle