Volledig scherm
PREMIUM
Een kogelgat in de regenpijp herinnert aan de schietpartij aan de Buitengasthuisstraat, waar op oudejaarsavond de 52-jarige Henk W. om het leven kwam. De Zwolse gemeenteraad maakt zich collectief zorgen. © Frans Paalman

Politiek Zwolle wil opheldering over reeks schietpartijen: ‘Inwoners mogen niet blootstaan aan zware criminelen die als een gek om zich heen schieten’

Politie en justitie moeten de gemeenteraad snel bijpraten over wat gaande is in Zwolle. Daar dringen fractievoorzitters op aan na het vijfde schietincident in korte tijd, dit keer met dodelijke afloop. 

De volksvertegenwoordigers maken zich zorgen. ,,We moeten niet hysterisch worden en wel in control blijven’’, zegt Claudia van Bruggen (D66). Tegelijkertijd: ,,Onze inwoners mogen niet blootstaan aan zware criminelen die als een gek om zich heen schieten", aldus Sylvia Bruggenkamp (Swollwacht).

  1. Kunst als middel op weg naar herstel bij Tactus Zwolle: ‘Ze zien dat het zin heeft wat ze doen’
    PREMIUM

    Kunst als middel op weg naar herstel bij Tactus Zwolle: ‘Ze zien dat het zin heeft wat ze doen’

    ,,Je ziet hun levenslust weer groeien, het vlammetje wordt aangewakkerd. Dat is zo mooi om te zien”, vertelt Henk Kisjes. Hij is begeleider van de dagbesteding bij Tactus Verslavingszorg in Zwolle die zich richt op het maken van kunst. Sinds een paar weken is er in Huis Assendorp een expositie te zien die gemaakt is door de cliënten van Tactus. ,,Toen ik hier begon had ik nooit gedacht dat het niveau zo hoog zou worden.”

In samenwerking met indebuurt Zwolle