Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Snijders tevreden met taskforce voor ondermijnende drugscriminaliteit. © Frans Paalman

Regio Zwolle krijgt alsnog taskforce tegen (drugs)criminaliteit na kogelregens

De regio Zwolle krijgt alsnog een taskforce om drugscriminaliteit aan te pakken. Sinds het laatste dodelijke schietincident is er gesproken over extra inzet van onder meer politie en justitie. Politiechef Oscar Dros: ,,We doen er een schepje bovenop.”

Onlangs pleitte emeritus-hoogleraar Cyrille Fijnaut in deze krant dat Oost-Nederland een eigen taskforce nodig heeft, om de ernstige wapen- en drugscriminaliteit een halt toe te roepen. In het westen en zuiden van het land is dat al gebruikelijk. De regio Zwolle krijgt nu een zogenaamd ‘interventieteam’ na vijf schietpartijen in korte tijd.

  1. Kunst als middel op weg naar herstel bij Tactus Zwolle: ‘Ze zien dat het zin heeft wat ze doen’
    PREMIUM

    Kunst als middel op weg naar herstel bij Tactus Zwolle: ‘Ze zien dat het zin heeft wat ze doen’

    ,,Je ziet hun levenslust weer groeien, het vlammetje wordt aangewakkerd. Dat is zo mooi om te zien”, vertelt Henk Kisjes. Hij is begeleider van de dagbesteding bij Tactus Verslavingszorg in Zwolle die zich richt op het maken van kunst. Sinds een paar weken is er in Huis Assendorp een expositie te zien die gemaakt is door de cliënten van Tactus. ,,Toen ik hier begon had ik nooit gedacht dat het niveau zo hoog zou worden.”

In samenwerking met indebuurt Zwolle