Burgemeester Snijders tevreden met taskforce voor ondermijnende drugscriminaliteit.
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Snijders tevreden met taskforce voor ondermijnende drugscriminaliteit. © Frans Paalman

Regio Zwolle krijgt alsnog taskforce tegen (drugs)criminaliteit na kogelregens

De regio Zwolle krijgt alsnog een taskforce om drugscriminaliteit aan te pakken. Sinds het laatste dodelijke schietincident is er gesproken over extra inzet van onder meer politie en justitie. Politiechef Oscar Dros: ,,We doen er een schepje bovenop.”

Onlangs pleitte emeritus-hoogleraar Cyrille Fijnaut in deze krant dat Oost-Nederland een eigen taskforce nodig heeft, om de ernstige wapen- en drugscriminaliteit een halt toe te roepen. In het westen en zuiden van het land is dat al gebruikelijk. De regio Zwolle krijgt nu een zogenaamd ‘interventieteam’ na vijf schietpartijen in korte tijd.

  1. Corona-update | Buurman vindt longpatiënt in ademnood, dierenlab mag testen en ontroerende video Isala
    video

    Corona-update | Buurman vindt longpa­tiënt in ademnood, dierenlab mag testen en ontroeren­de video Isala

    De nieuwsberichten over het coronavirus volgen elkaar in een rap tempo op. De Stentor zet dagelijks de belangrijkste gebeurtenissen op een rij. Met vandaag: Buurman vindt naar adem snakkende longpatiënt in galerij in Apeldoorn, Isala slingert ontroerende video op facebook, de start van een mega-operatie in het dierenlab in Deventer en het hartverscheurende verhaal van dochters die beide ouders in Harderwijk verloren door het virus.

In samenwerking met indebuurt Zwolle