Bij de woning van Henk Wolters werd een gedenkplek ingericht na de brute moord op oudejaarsavond.
Volledig scherm
Bij de woning van Henk Wolters werd een gedenkplek ingericht na de brute moord op oudejaarsavond. © Frans Paalman

Tien tips na moord op Henk Wolters (52) op oudejaarsavond in Zwolle

VideoDe politie kreeg na een uitzending van Opsporing Verzocht vorige week tien tips binnen over de gewelddadige moord op Henk Wolters in Zwolle. De 52-jarige Zwollenaar werd op oudejaarsavond dicht bij zijn woning door een nog onbekende schutter beschoten. Dat gebeurde nadat hij terugkwam van een feestje.

De politie wil niets kwijt over de aard van de tips. Vorige week dinsdag besteedde de politie aandacht aan de nog onopgeloste zaak in het programma Opsporing Verzocht. Nog altijd zijn één of meerdere daders spoorloos. 

Tips?
Heb je tips over de reeks ernstige schietpartijen in Zwolle? Dan komen we graag met je in contact viatips@destentor.nl 

Wolters kwam op oudejaarsavond terug van een feestje. In de buurt van zijn woning aan de Buitengasthuisstraat in de Zwolse wijk Kamperpoort is hij vervolgens al vluchtend beschoten. In meerdere woningen zijn kogelgaten gevonden. De politie houdt er rekening mee dat er rond half negen is geschoten. Pas ruim een uur later werd Wolters met een onbekend aantal kogels in zijn lichaam gevonden door een voorbijganger. Hij overleed korte tijd later.

Dringende oproep aan getuigen

De politie deed in de uitzending van Opsporing Verzocht een dringende oproep aan getuigen om zich te melden. ,,We weten niet of er een ruzie is geweest”, zei woordvoerder Marloes Ballast in Opsporing Verzocht. ,,We zijn daarom dringend op zoek naar mensen die voor, tijdens of na dat tijdstip iets verdachts hebben gezien in en rondom de straat.” Rechercheurs zijn ook op zoek naar informatie over mogelijke conflicten die Wolters had.

Het is al enige tijd onrustig in Zwolle. De afgelopen maanden is de stad meerdere keren opgeschrikt door schietpartijen. Afgelopen weekend deed iemand nog een melding van schoten in de binnenstad, maar dat bleek later vals alarm

Lees in het dossier Onderwereld op de korrel meer over de recente schietpartijen in Zwolle

  1. Corona-update | Buurman vindt longpatiënt in ademnood, dierenlab mag testen en ontroerende video Isala
    video

    Corona-update | Buurman vindt longpa­tiënt in ademnood, dierenlab mag testen en ontroeren­de video Isala

    De nieuwsberichten over het coronavirus volgen elkaar in een rap tempo op. De Stentor zet dagelijks de belangrijkste gebeurtenissen op een rij. Met vandaag: Buurman vindt naar adem snakkende longpatiënt in galerij in Apeldoorn, Isala slingert ontroerende video op facebook, de start van een mega-operatie in het dierenlab in Deventer en het hartverscheurende verhaal van dochters die beide ouders in Harderwijk verloren door het virus.

In samenwerking met indebuurt Zwolle