Merdan I. zit vast voor de schietpartij aan de Zwolse Van Disselstraat (foto).
Volledig scherm
Merdan I. zit vast voor de schietpartij aan de Zwolse Van Disselstraat (foto). © Stefan Verkerk

Verdachte Merdan I. van liquidatiepoging op Idris M. in Zwolle blijft nog vastzitten

Merdan I. (19) blijft nog zeker dertig dagen vastzitten op verdenking van een liquidatiepoging op Idris M. (26) afgelopen september in de Zwolse Van Disselstraat. 

Zwollenaar I. is woensdag voor de Raadkamer verschenen. Zijn advocaat had om schorsing van de voorlopige hechtenis gevraagd. De rechtbank oordeelde dat er reden genoeg is om de vermeende schutter nog een maand vast te houden. Hij zit ook nog altijd in beperkingen, mag geen contact met andere partijen hebben. 

Stadshagen

Merdan I. werd ruim twee weken geleden opgepakt door de politie voor de aanslag met een automatisch wapen in Stadshagen waarbij M. gewond raakte. I. heeft in een eerder stadium bij de politie betrokkenheid ontkend.

Doelwit

 I. verklaarde vorig jaar al bij de politie dat hij heeft  bang was voor Idris M. en zijn broer Abas (25).  Ze zouden hem opdracht hebben gegeven een plaatsgenoot om het leven te brengen. Dat weigerde Merdan echter omdat hij het doelwit kende. Vervolgens zou hij juist Idris M. onder vuur hebben genomen. 

Lees in het dossier Onderwereld op de korrel meer over de recente schietpartijen in Zwolle

  1. Corona-update | Buurman vindt longpatiënt in ademnood, dierenlab mag testen en ontroerende video Isala
    video

    Corona-update | Buurman vindt longpa­tiënt in ademnood, dierenlab mag testen en ontroeren­de video Isala

    De nieuwsberichten over het coronavirus volgen elkaar in een rap tempo op. De Stentor zet dagelijks de belangrijkste gebeurtenissen op een rij. Met vandaag: Buurman vindt naar adem snakkende longpatiënt in galerij in Apeldoorn, Isala slingert ontroerende video op facebook, de start van een mega-operatie in het dierenlab in Deventer en het hartverscheurende verhaal van dochters die beide ouders in Harderwijk verloren door het virus.

In samenwerking met indebuurt Zwolle