Volledig scherm
Merdan I. zit vast voor de schietpartij aan de Zwolse Van Disselstraat (foto). © Stefan Verkerk

Verdachte Merdan I. van liquidatiepoging op Idris M. in Zwolle blijft nog vastzitten

Merdan I. (19) blijft nog zeker dertig dagen vastzitten op verdenking van een liquidatiepoging op Idris M. (26) afgelopen september in de Zwolse Van Disselstraat. 

Zwollenaar I. is woensdag voor de Raadkamer verschenen. Zijn advocaat had om schorsing van de voorlopige hechtenis gevraagd. De rechtbank oordeelde dat er reden genoeg is om de vermeende schutter nog een maand vast te houden. Hij zit ook nog altijd in beperkingen, mag geen contact met andere partijen hebben. 

Stadshagen

Merdan I. werd ruim twee weken geleden opgepakt door de politie voor de aanslag met een automatisch wapen in Stadshagen waarbij M. gewond raakte. I. heeft in een eerder stadium bij de politie betrokkenheid ontkend.

Doelwit

 I. verklaarde vorig jaar al bij de politie dat hij heeft  bang was voor Idris M. en zijn broer Abas (25).  Ze zouden hem opdracht hebben gegeven een plaatsgenoot om het leven te brengen. Dat weigerde Merdan echter omdat hij het doelwit kende. Vervolgens zou hij juist Idris M. onder vuur hebben genomen. 

Lees in het dossier Onderwereld op de korrel meer over de recente schietpartijen in Zwolle

  1. Kunst als middel op weg naar herstel bij Tactus Zwolle: ‘Ze zien dat het zin heeft wat ze doen’
    PREMIUM

    Kunst als middel op weg naar herstel bij Tactus Zwolle: ‘Ze zien dat het zin heeft wat ze doen’

    ,,Je ziet hun levenslust weer groeien, het vlammetje wordt aangewakkerd. Dat is zo mooi om te zien”, vertelt Henk Kisjes. Hij is begeleider van de dagbesteding bij Tactus Verslavingszorg in Zwolle die zich richt op het maken van kunst. Sinds een paar weken is er in Huis Assendorp een expositie te zien die gemaakt is door de cliënten van Tactus. ,,Toen ik hier begon had ik nooit gedacht dat het niveau zo hoog zou worden.”

In samenwerking met indebuurt Zwolle