Enes S. wordt onder andere verdacht van een autobrand aan de Cleyndertstraat in de Zwolse wijk Stadshagen op 8 november vorig jaar.
Volledig scherm
PREMIUM
Enes S. wordt onder andere verdacht van een autobrand aan de Cleyndertstraat in de Zwolse wijk Stadshagen op 8 november vorig jaar. © Stefan Verkerk

Verdachte van autobranden Zwolle stelt te worden bedreigd door moordverdachten Idris en Abas M.

De Zwolse politie heeft een 23-jarige man opgepakt op verdenking van brandstichting in meerdere auto's, wapenbezit en bedreiging. Deze Mustafa Enes S. (23) uit Steenwijk zegt volgens bronnen bij politie en justitie te worden bedreigd door de Zwolse gebroeders Idris (26) en Abas (25) M.

De broers M. zijn in het najaar opgepakt op verdenking van een poging tot moord in 2016 net buiten Zwolle. Daar werden twee andere broers in hun auto beschoten. Idris en Abas worden ook verdacht van het opdracht geven voor een andere moord. Niet duidelijk is of dat gaat om een liquidatiepoging aan de Klooienberglaan in Zwolle. Daar raakte in oktober 2019 een 26-jarige Zwolse man gewond bij een schietpartij. Hij is ook een bekende van de nu aangehouden Enes S.

  1. Corona-update | Buurman vindt longpatiënt in ademnood, dierenlab mag testen en ontroerende video Isala
    video

    Corona-update | Buurman vindt longpa­tiënt in ademnood, dierenlab mag testen en ontroeren­de video Isala

    De nieuwsberichten over het coronavirus volgen elkaar in een rap tempo op. De Stentor zet dagelijks de belangrijkste gebeurtenissen op een rij. Met vandaag: Buurman vindt naar adem snakkende longpatiënt in galerij in Apeldoorn, Isala slingert ontroerende video op facebook, de start van een mega-operatie in het dierenlab in Deventer en het hartverscheurende verhaal van dochters die beide ouders in Harderwijk verloren door het virus.

In samenwerking met indebuurt Zwolle