Zwolse buurt Kamperpoort leek vrijstaat voor doodgeschoten Henk W. en zijn vriend Mario

videoBuurtbewoners in de Zwolse wijk Kamperpoort schetsen een ontluisterend beeld van de dinsdagavond doodgeschoten Henk W. en zijn vriend Mario R. Het tweetal - beiden verdacht van grootschalige wapen- en drugshandel - leek zich in het wijkje onaantastbaar te voelen.

W. werd dinsdagavond dichtbij zijn woning neergeschoten door één of meerdere nog voortvluchtige schutters. Nu de plaats delict is vrijgegeven zijn meerdere kogelgaten zichtbaar geworden in nabijgelegen woningen in de straat.

Iets verderop is W. op de bloederige oudejaarsavond gevonden door een passant. De politie vermoedt dat de doodgeschoten Zwollenaar mogelijk al anderhalf uur voor zijn vondst is beschoten.

Tips over deze of een van de andere vier schietpartijen in Zwolle? Stuur een mail naar Caspar van Oirschot  (c.voirschot@destentor.nl) of Stefan Keukenkamp (s.keukenkamp@destentor.nl). 

Leider van bende

Zowel Henk W. als zijn vriend Mario R. zijn verdachten in een omvangrijke drugs- en wapenzaak. Het tweetal woont in de straat op een steenworp afstand van elkaar. W. zou de vermeende leider zijn van een bende, waar R. onderdeel van uitmaakt. 

  1. Kunst als middel op weg naar herstel bij Tactus Zwolle: ‘Ze zien dat het zin heeft wat ze doen’
    PREMIUM

    Kunst als middel op weg naar herstel bij Tactus Zwolle: ‘Ze zien dat het zin heeft wat ze doen’

    ,,Je ziet hun levenslust weer groeien, het vlammetje wordt aangewakkerd. Dat is zo mooi om te zien”, vertelt Henk Kisjes. Hij is begeleider van de dagbesteding bij Tactus Verslavingszorg in Zwolle die zich richt op het maken van kunst. Sinds een paar weken is er in Huis Assendorp een expositie te zien die gemaakt is door de cliënten van Tactus. ,,Toen ik hier begon had ik nooit gedacht dat het niveau zo hoog zou worden.”

In samenwerking met indebuurt Zwolle