Idris (inzet) werd in zijn zilverkleurige Audi onder vuur genomen in de Zwolse wijk Stadshagen. Donderdag staat hij zelf voor de rechter op verdenking van een moordpoging in 2016 en een nooit uitgevoerde huurmoord in 2019.
Volledig scherm
PREMIUM
Idris (inzet) werd in zijn zilverkleurige Audi onder vuur genomen in de Zwolse wijk Stadshagen. Donderdag staat hij zelf voor de rechter op verdenking van een moordpoging in 2016 en een nooit uitgevoerde huurmoord in 2019. © Stefan Verkerk

Zwolse onderwereld houdt adem in: Idris M. (26) vandaag voor de rechter in Zwolle

Idris M. (26) verschijnt donderdag voor de rechter. De Zwollenaar werd in september beschoten en een maand later opgepakt op verdenking van poging tot moord en opdracht geven tot een moord. Grote vraag: wat heeft het Openbaar Ministerie, naast verklaringen van concurrerende criminelen, aan bewijzen tegen deze vermeende Zwolse drugsbaas? 

Idris M. zit inmiddels bijna drie maanden vast en heeft daarom recht op een strafzitting; tot een inhoudelijke behandeling komt het nog niet. Zijn broertje Abas (25) is eind oktober tegelijkertijd in Duitsland opgepakt maar verzet zich tegen zijn uitlevering aan Nederland; wanneer hij voor de Zwolse rechtbank verschijnt is onduidelijk. 

  1. Corona-update | Buurman vindt longpatiënt in ademnood, dierenlab mag testen en ontroerende video Isala
    video

    Corona-update | Buurman vindt longpa­tiënt in ademnood, dierenlab mag testen en ontroeren­de video Isala

    De nieuwsberichten over het coronavirus volgen elkaar in een rap tempo op. De Stentor zet dagelijks de belangrijkste gebeurtenissen op een rij. Met vandaag: Buurman vindt naar adem snakkende longpatiënt in galerij in Apeldoorn, Isala slingert ontroerende video op facebook, de start van een mega-operatie in het dierenlab in Deventer en het hartverscheurende verhaal van dochters die beide ouders in Harderwijk verloren door het virus.

In samenwerking met indebuurt Zwolle