Volledig scherm
PREMIUM
Idris (inzet) werd in zijn zilverkleurige Audi onder vuur genomen in de Zwolse wijk Stadshagen. Donderdag staat hij zelf voor de rechter op verdenking van een moordpoging in 2016 en een nooit uitgevoerde huurmoord in 2019. © Stefan Verkerk

Zwolse onderwereld houdt adem in: Idris M. (26) vandaag voor de rechter in Zwolle

Idris M. (26) verschijnt donderdag voor de rechter. De Zwollenaar werd in september beschoten en een maand later opgepakt op verdenking van poging tot moord en opdracht geven tot een moord. Grote vraag: wat heeft het Openbaar Ministerie, naast verklaringen van concurrerende criminelen, aan bewijzen tegen deze vermeende Zwolse drugsbaas? 

Idris M. zit inmiddels bijna drie maanden vast en heeft daarom recht op een strafzitting; tot een inhoudelijke behandeling komt het nog niet. Zijn broertje Abas (25) is eind oktober tegelijkertijd in Duitsland opgepakt maar verzet zich tegen zijn uitlevering aan Nederland; wanneer hij voor de Zwolse rechtbank verschijnt is onduidelijk. 

  1. Kunst als middel op weg naar herstel bij Tactus Zwolle: ‘Ze zien dat het zin heeft wat ze doen’
    PREMIUM

    Kunst als middel op weg naar herstel bij Tactus Zwolle: ‘Ze zien dat het zin heeft wat ze doen’

    ,,Je ziet hun levenslust weer groeien, het vlammetje wordt aangewakkerd. Dat is zo mooi om te zien”, vertelt Henk Kisjes. Hij is begeleider van de dagbesteding bij Tactus Verslavingszorg in Zwolle die zich richt op het maken van kunst. Sinds een paar weken is er in Huis Assendorp een expositie te zien die gemaakt is door de cliënten van Tactus. ,,Toen ik hier begon had ik nooit gedacht dat het niveau zo hoog zou worden.”

In samenwerking met indebuurt Zwolle