De Historische Kring Dalfsen liet informatiepanelen plaatsen bij elf van de twaalf plekken waar in de oorlog vliegtuigen neerstortten.
Volledig scherm
De Historische Kring Dalfsen liet informatiepanelen plaatsen bij elf van de twaalf plekken waar in de oorlog vliegtuigen neerstortten. © Historische Kring Dalfsen

Elf plaatsen waar vliegtuigen neerstortten in Dalfsen voorzien van informatiepaneel

Op initiatief van de Historische Kring Dalfsen zijn er in de gemeente elf informatieborden geplaatst op plekken waar in de Tweede Wereldoorlog vliegtuigen zijn gecrasht. 

 1. Eenzame Daniëlle (59) in tranen dankzij 10.000 kaarten van over de hele wereld: ‘Ik vind dit zó bijzonder’
  PREMIUM
  video

  Eenzame Daniëlle (59) in tranen dankzij 10.000 kaarten van over de hele wereld: ‘Ik vind dit zó bijzonder’

  Thuiskomen in een leeg huis, alleen opstaan, voor jezelf koken, alleen wakker worden... Daniëlle Boersma (59) uit Nieuwleusen was ruim 42 jaar samen met haar man Herman toen hij in januari plotseling overleed. Door de coronacrisis werd Daniëlle overvallen door eenzaamheid. Een bijzondere actie moest haar daarom een hart onder de riem te steken. Met succes. ,,Ik heb nog nooit met m'n mond vol tanden gestaan, maar nu wel.”
 2. Bibliotheek Dalfsen/Nieuwleusen vreest sluiting vestigingen als bezuinigingen gemeente doorgaan
  PREMIUM

  Biblio­theek Dalfsen/Nieuwleusen vreest sluiting vestigin­gen als bezuinigin­gen gemeente doorgaan

  De bibliotheek Dalfsen/Nieuwleusen is bang dat ze vestigingen moet sluiten als de gemeente de voorgenomen bezuiniging op haar budget doorzet. Het bestuur is ‘zeer verontrust’ over de mogelijke korting van vijf procent op het totale budget van de organisatie, schrijft het in een brief aan de gemeenteraad. Die bespreekt vanavond het voorstel tijdens de begrotingsbehandeling.
 1. René werd voor zijn huis in Balkbrug in elkaar geslagen
  Play

  René werd voor zijn huis in Balkbrug in elkaar geslagen

 2. Wilde achtervolging in Zwolle eindigt bij Kamperlijntje
  Play

  Wilde achtervol­ging in Zwolle eindigt bij Kamperlijn­tje

Vechtdal