Actiegroepen nemen afstand van verdacht pakketje Lelystad: ‘Dit moet van radeloze mensen zijn’

videoHet protest tegen de afschot in de Oostvaardersplassen krijgt ‘anarchistische trekjes‘, zegt Commissaris van de Koning Leen Verbeek in Flevoland. ,,Heel vervelend.‘’ Bekende activisten nemen afstand van de anonieme ‘actie‘ bij het provinciehuis, die het stationsgebied uren plat legde.

Uiteindelijk bleek het maandagmorgen loos alarm. De verdachte doos die in alle vroegte bij het provinciehuis werd ontdekt, bevatte geen explosief. Alles wijst erop dat dierenactivisten de provincie eens flink wilden laten schrikken. Volgens Verbeek waren er tevens spandoeken opgehangen met kreten als ‘SSB‘, een kruising tussen SBB (Staatsbosbeheer, dat voor de provincie het gebied beheert) en de SS uit de tijd van nazi-Duitsland. Volgens de politie hingen er ook spandoeken bij het stadhuis en op een fietsbrug over de Gordiaandreef. Vlakbij de hoofdingang van het provinciehuis lag een koeienmasker, mogelijk vergeten of bewust achtergelaten door de daders. 

  1. Lelystad betaalt ineens niet meer het meest aan wachtgeld voor oud-wethouders

    Lelystad betaalt ineens niet meer het meest aan wachtgeld voor oud-wethouders

    Lelystad is alweer koploper af als het gaat om wachtgeldbetalingen aan oud-wethouders. Maandagochtend beweerde EenVandaag nog van wel, maar de hoofdstad van provincie Flevoland overlegde andere cijfers over de periode 2014 tot en met 2018. Volgens de nieuwe cijfers ontvingen zes oud-wethouders de laatste vijf jaar geen 1,8 miljoen euro (zoals EenVandaag beweerde), maar ‘slechts’ één miljoen. Het bericht is inmiddels rechtgezet.

Flevoland