Volledig scherm
De boswachters worden geacht ook gezonde edelherten af te schieten in de Oostvaardersplassen. © ANP

Boswachters Oostvaardersplassen overgeplaatst vanwege ethische bezwaren tegen afschieten herten

Twee van de vier vaste boswachters van de Oostvaardersplassen hebben zich laten overplaatsen, omdat zij ethische bezwaren hebben tegen het afschieten van gezonde dieren in het natuurgebied. Dit bevestigt Staatsbosbeheer tegenover de Volkskrant

Gisteren werd in de rechtbank uitgesproken dat Staatsbosbeheer mag beginnen met het afschieten van 1830 edelherten in de Oostvaardersplassen. Daarmee zou de populatie op een niveau moeten komen dat geschikt is voor het gebied. Het betekent echter ook dat niet alleen verzwakte, maar ook gezonde dieren de kogel krijgen.

Staatsbosbeheer liet na de uitspraak weten volgende week van start te gaan met het afschot. Dat gebeurt dus zonder twee van de vier vaste boswachters. Een van de overgeplaatste boswachters zou al meermalen met de dood zijn bedreigd vanwege zijn werk, maar dit zou geen reden zijn geweest om te vertrekken. Het moeten doden van gezonde dieren wel.

De boswachters willen volgens de Volkskrant geen nadere toelichting geven en nog niet met naam in de krant.

Lees hier alles over de Oostvaardersplassen.

}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)
  1. Dilemma voor zwangere in Lelystad: thuis bevallen of toch (ver weg) in het ziekenhuis?
    PREMIUM
    Oproep

    Dilemma voor zwangere in Lelystad: thuis bevallen of toch (ver weg) in het ziekenhuis?

    De een ziet er tegenop om met weeën in de auto te stappen naar Harderwijk of Almere en gaat dus maar voor een thuisbevalling. De ander vindt dat onveilig en kiest op voorhand voor een ziekenhuisbevalling. Vrouwen in Lelystad staan voor een dilemma nu de afdeling verloskunde in hun woonplaats dicht is, zeggen vroedvrouwen in de stad. Gebrek aan geld en vervoer zijn voor sommigen bijkomende problemen. ‘Mensen denken dat ze tijdens de bevalling nog met de trein naar Almere kunnen‘.

Flevoland