Volledig scherm
PREMIUM
© Ginopress

‘Dildo-grap’ bij provinciehuis Flevoland kan 4 jaar cel opleveren

videoDe dildo voor de deur van het provinciehuis was volgens verdachte Dorien S. (55), tegenstander van het hertenafschot in de Oostvaarderplassen, niet meer dan een uit de hand gelopen grap. Lachen is de activiste en vier medeverdachten wel vergaan. ,,Dit is niet zomaar een zaak’’, stelt het Openbaar Ministerie dat vanwege het ‘maatschappelijke impact’ een meervoudige kamer laat opdraven.

S. en vier anderen reden eind oktober in het holst van de nacht naar Lelystad om spandoeken op te hangen bij het gemeentehuis en bij de Oostvaardersplassen. Voor het provinciehuis legden ze een doos neer met daarin een enorme dildo. De boodschap: ‘Harold Hofstra wat ben je toch een lul dat je 2000 herten laat afknallen.’ Het was allemaal bedoeld als grap, zegt S. nu. De commotie was er niet minder om: de hele omgeving werd, uit angst voor een terreuractie urenlang afgezet. De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) werd ingeschakeld. Ook de rechtbank en de perrons op het station werden afgesloten. Over de gevolgen hadden verdachten totaal niet nagedacht, zegt S. ,,Ik baal er echt van dat er zoveel commotie is ontstaan.’’

  1. Lot VVD-raadslid Lelystad nog onbeslist  na omstreden tweet

    Lot VVD-raads­lid Lelystad nog onbeslist na omstreden tweet

    Nog steeds is niet bekend wat er gaat gebeuren met VVD-raadslid Bart Schopman uit Lelystad. De VVD in Lelystad en Schopman maken gebruik van een 'afkoelingsperiode’, nadat de laatste een omstreden tweet de wereld instuurde. Dat zegt Fractievoorzitter Dennis Grimbergen na een overleg dat hij maandagavond voerde met Schopman. Donderdag wordt bekend of en welke maatregelen volgen. Grimbergen: ,,Er zijn verschillende opties. Welke dat zijn ga ik niet zeggen.”

Flevoland